toppbilder_2023.jpg

Västgötaloppet - vår sista road trip för i år

nytt_forsok.jpg

image2_1.JPG

Awhh… Nu blev det så där igen. Jag slår upp nästa sida i veckokalendern och ser att det är lopp NU TILL HELGEN! Det skulle ju gå tre veckor mellan Bockstensturen och Västgötaloppet!? Jag fick lov att dubbelkolla att det stämde. Det gjorde det. Alltså… Hoppas alla veckor flyger förbi lika snabbt genom hela vintern så det snart blir sommar, ledighet, ljus och värme igen.

Västgötaloppet, Mitsubishi MTB challenge´s sista lopp för i år och jag kommer köra det med den enda ambitionen att ta mig runt och få en medalj. Jag tänker att jag spar alla högre former av ambitioner och prestationer till ”nästa år”. Det är då jag kommer att bli den bästa cykelversionen av mig själv... ja, statistiskt sett så har det ju fungerat alla de (ganska få) år som jag cyklat i alla fall. För de lopp som jag hade cyklat innan detta år har jag slagit PR på, d.v.s. Mörksuggan och Finnmarksturen. Cykelvasan också förstås men den hör ju inte in i detta sammanhang.

Cykelträningen har i stort sett uteblivit de sista veckorna, tidsbrist, övertid och förkylning har varit på agendan. Jag har fått in några cykelpass med barnen så har jag också cykelpendlat till jobbet för att i alla fall få in några mil till. Jag har ca 150 mil kvar att cykla i år om jag ska nå mitt mål 500 mil. Jag kan inte se riktig hur det ska gå till i praktiken, då jag inte är något stort fan av att cykla i kyla och mörker (det var minusgrader här en morgon, brrrrr…) Barnen har också fått med mig runt på lite löpturer. Jag trodde inte barn gillade att bara ”ut och springa”, jag menar det händer ju inte så mycket liksom, man bara stampar på och önskar att rundan ska ta slut nån gång. Men mina verkar av någon konstig anledning gilla det, så nu försöker vi få in ett par kvällar i veckan med lite löpning. Saga vill dessutom göra en tjejklassiker nästa år, så det är väl bara att damma av längdskidorna också bara det blir snö ute.

Enligt Mattias Reck, som jag var på föreläsning med för snart ett år sedan, så kunde man med gott samvete träna lite alternativa sporter när cykelsäsongen var över, fram till jul/nyår ungefär innan det var dags att hoppa upp på cykeln igen. Jag håller på funderar över vad jag ska göra denna höst. Prövade lite styrketräning förra hösten, men jag vet inte om det är riktigt min grej, sen tycker jag det försvinner för många minuter av dagen när man måste ta sig till och från gymmet. Jag får se, kanske jag ska satsa lite på löpning då. Försöka mig på mitt livslånga mål, milen under 50 min. Det borde inte vara omöjligt. Det närmaste jag varit är 50 min och 30 sekunder. Rättviksloppet 2015.

Men nu är det som sagt först och främst Västgötaloppet som ska köras, ca 1100 höjdmeter, 80km långt varav ca 70 % på stig och skogsväg. Anmälan kan ni göra på loppets hemsida fram till 20 september http://www.vastgotaloppet.se/cykel/tavlingsinfo/inbjudan-2/

Vi ses väl? 

image1_3.JPG

Vintercykling är inte riktigt min grej, är tyvärr född med lite dålig blodcirkulation. Men har ni tips på svinvarma vantar och skor får ni gärna ge mig lite förslag. Så här såg det ut idag efter ca två timmar ute i 10 grader (plus)