toppbilder_2023.jpg

Dags för härlig skogscykling igen

P1160459.png

Hej cykelvänner!

Nu ligger jag på vardagsrumsgolvet och laddar med lite godis och en del vatten inför morgondagens utmaning; Mörksuggejakten. 

Sedan vi hördes av senast så har jag kört en del landsväg. Tyvärr blev jag sjuk efter Lida Loop och blev frisk precis lagom till Vätternrundan. Jag körde där med rekordgänget Team Bianchi - Tre Berg. De snabbaste grabbarna körde runt på 6.33 och jag kunde vara med i två timmar och hjälpa till.  Veckan efter så körde jag Solleröloppet, Soldvarvi och Velodrom GP. Tre landsvägstävlingar där jag fick resultat i två av dom. Soldvarvi fixade jag tyvärr inte så bra. Så i förra veckan så var det ju landsvägs-SM på Sollerön. Jag körde både tempot och linjeloppet och lyckades ta mig runt båda loppen även om resultaten inte blev något för mitt CV.

Tyvärr så brukar det ta ett tag innan jag kommer igång ordentligt efter ett sjukdomsuppehåll och den känslan har jag haft under mina tre helger med landsväg. Det har liksom saknats det där lilla extra. Men nu har det gått ytterligare en vecka och jag hoppas att det nu börjar bli ordning på kroppen igen. 

Jag körde igenom hela Mörksuggejaktens bana i torsdags. Jag behövde ett bra pass inför helgen och jag ville kika på förändringarna som gjorts inför årets upplaga. Banan blir några kilometer längre än tidigare år, jag fick ihop 71½ kilometer. Framförallt är det ett avsnitt halvvägs ut och sedan så är även sista milen omgjord. Bilden i inlägget är från i torsdags och ungefär tre mil in på banan. Hela banan tog 2.58 för mig i distansintensitet. Vilket jag tycker är ett tecken på att formen är på väg tillbaka. 

Denna helg så är det ett stort elitfält igen och favoriter är väl Cykloteket-cyklisterna Fredrik Edin och Lars Bleckur tillsammans med till exempel Mikael Flockhart och Henrik Sparr. Jag brukar kika igenom startlistan och höfta till en placering för mig och gör jag en bra dag så kan jag köra in topp-15 imorgon. 

Känslan under landsvägstävlingarna har tyvärr varit att jag saknar en del uppför, startbacken riskerar därför att bli en extra stor utmaning för mig imorgon. Men efter den så är det ju nästan 70 kilometer kvar, så det gäller ju att inte bränna allt krut där.

Jag hoppas att vi ses imorgon! 

Med vänlig hälsning
Henrik Öijer - www.henrikoijer.com