toppbilder_2023.jpg

Recap säsongen 2021

LLblogg-byline-Ingrid.jpg

Säsongen 2021 börjar dra sig mot sitt slut, i alla fall för oss som gärna motionerar med en nummerlapp på ryggen. Tävlingarna är alltså över för i år och jag tror inte jag är ensam om att ta "off-season". Off-season handlar kort och gott om att en cyklar mindre under en tid, för att låta skalle och ben få välförtjänt vila. Det ger också tid till att skryta över årets bragder i sociala medier samt drömma om hur stark en planerar att bli tills nästa säsong. 

OBS! Möjligheterna för fin cykel är givetvis ännu inte över för i år - för vem bangar inte ett härdande distanspass i tre grader och regn från sidan? Mer om detta i ett eventuellt annat inlägg.

Därför kommer här en recap av 2021 från undertecknad. Goditar utplockade i bildform. Det kommer finnas ett samband mellan alla de bilder som jag lägger upp nedan. Nej - bläddra inte ner snabbt för att kolla facit! Försök tänka till istället :) .

IMG-4433.jpg

I början av året var jag tjock. Det var inte pga hetsätande under julen, utan för att jag hade en bulle i ugnen. Bilden ovan är en av de sista bilderna som jag tog på mig själv som gravid, antagligen i samband med mitt sista trainerpass innan förlossningen. Typ vecka 40 minus fyra dagar! 

0CA8F9DC-82F8-40F3-BC66-555B09A7597A.JPG

Den 6 januari föddes ett mirakel - min älskade son Enar. Han var van vid ljudet från en surrande trainer redan från tiden i magen. Således sov han bra även nere i trainerrummet också ute i världen.

Det blev mycket trainer varvat med skidor när jag skulle komma igång efter graviditeten. Jag undrar vad föräldralediga cyklande mammor och pappor gjorde innan Zwift fanns? Eller snarare innan trainers fanns? Att sitta på trainern med barnet sovande bredvid sig alternativt sovande i vagn med en babyvakt är oslagbart för att få till träningen. Ofta har jag gått promenader i cykelbrallor för att Enar ska somna. Och när han somnat har jag cirka 5 minuter ställtid tills jag trampat igång cykeln. I vissa fall har jag även fått 5 sekunder ställtid för att avsluta passet när han vaknat (tidigare än vad jag kanske hoppats på :) ) och fått plocka upp honom ur vagnen innan jag slutat svettas. Varje minut loggad träning är guld värd som förälder! Även om det ibland blivit 20 minuter cyklade istället för de planerade 60.

IngridKjellstrom_CL_2020_05_23-6110.jpg

Våren kom och jag kunde äntligen börja cykla ute igen. Jag missade en stor del av vintersäsongen ute med orsak av kulan på bilden ovan. Därför var det extra roligt att få komma ut och cykla igen! Dessutom som en ny version av sig själv - några kilo lättare utan extra fripassagerare i magen. (Foto: Chris Lanway).

DSC_9609_1.JPG 

DSC_9627.JPG

Även sommaren kom (jösses så tiden går fort som mamma!) och vi cyklade många distanspass med Enar i vagn på släp bakom cyklarna. Bilden ovan är tagen av Rebbeca Martyn en fantastisk dag i juli månad, på slätten utanför Vara i Västergötland.

IMG-8653.JPG

Det verkar som att cykel med vagn är ett helt okej recept för att få starka ben? I augusti vann jag SM-guld i XCC och XCT i D30 på MTB-SM i Göteborg. Det var två fantastiska tävlingar som jag bloggade om på den här länken. Kort och gott var det fantastiskt att lyckas tajma formen efter nästan två år utan tävlingar (Foto: MTBSm).

Jag kommer alltid minnas de där dagarna. Nog för att det alltid är roligt att åka hem med medaljer - men det var också en stor vinst att komma tillbaka från graviditeten och känna att det fanns fart i benen igen.

242183736_281164190226963_2785609270472255067_n.jpg

Förra veckan gjorde jag något som jag kommer minnas länge också - jag höll i en cykeldag för tjejer tillsammans med Hanna Falk. Jag och Hanna har cyklat mycket tillsammans i år (hon är grym för att "bara" vara skidåkare) och det här var en idé som vi ruvat fram under många distanstimmar i år. Jag är väldigt glad över att vi "vågade" satsa på det och att det blev ett lyckat utfall av det (tror jag ? Vi hade 12 tjejer på plats och är någon av dem inte nöjd med dagen får de gärna höra av sig till mig). Mersmak!!!

Sådär - det var en liten sammanfattning av mitt 2021. Har någon hängt med och funderat över vad som är gemensamt för alla bilder? Jo men det är mina kläder från Milremo! Faktiskt är det samma set som jag plockade ut redan tidigt 2020. Sedan dess har jag mestadels cyklat i samma tre par bibs och tre jerseys.

De har blivit nedsmutsade och tvättade många gånger men de håller ännu måttet riktigt bra. Vi i Sweden Mountainbike har ett samarbete med Milremo via Shimano och det är guld värt. Jag älskar att inte behöva köpa nya team-kläder varje år.

Kolla in Milremos hemsida här. De erbjuder även custom-design!