toppbilder_2023.jpg

Stig, spurt och silver i Eksjö

Blogg_Nellie_2022.jpg

Vilken stigfest Eksjö bjöd på i söndags! Den tidigare så stigrika banan på 78 km hade berikats med ännu mer single tracks, så även om höjdmeterna inte var alltför avskräckande, så blev det ett krävande långlopp för de allra flesta. I Dam Elit blev det ett snabbt, hett och hårt race från start till mål.

Spännande spurtuppgörelse

Jag var osäker på hur kroppen skulle kännas efter etapploppet i Alperna, men det kändes bra. Kanske lite seg när det krävdes riktigt hög fart, men jag är tacksam över att jag lyckats återhämta mig så pass väl. Jag kunde genomföra loppet ungefär som jag hoppats på. Sparade lite kraft till sista 20 km, där de kom väl till pass då det blev en riktigt spännande uppgörelse mellan Jennie Stenerhag, Amanda Bohlin och mig. Jag satte inte sista kilometern helt perfekt och mot en så erfaren spurtare som Jennie, så är det ett måste. Gick in som tvåa, ett hjul framför Amanda.

Det här med spurtuppgörelser är grymt häftigt… snacka om adrenalinpåslag! När man närmar sig målområdet, hör speakern, ser publiken, någon som skriker ens namn… man bara öser, hur trött man än är. Jag kan dock bli lite smartare, lite mer klartänkt, även när adrenalinet pumpar som mest.

Tre race, tre vinnare

Efter tre deltävlingar i Långloppscupen har vi tre olika segrare i Dam Elit och det är många som är med och slåss om bra placeringar. Riktigt kul att det är så jämnt och spännande!

Hjalmar körde 21:an och hade kul!

Vi var två i familjen som tävlade i söndags. Hjalmar körde 21 km i tävlingsklass P11/12 och gjorde det jättebra. Han startade 30 minuter efter mig så jag missade hans race, men blev så glad när jag kom i mål och mötte en nöjd kille som inte varit så där jobbigt dönervös innan start, utan som fick en positiv, härlig upplevelse på Ränneslättsturen.

Mot Rättvik och Mörksuggan

Nu sätter vi in siktet på Rättvik och Lilla Mörksuggejakten på lördag och Mörkesuggejakten på söndag. Det brukar vara ett fint arrangemang, både för juniorer och seniorer. Hoppas vi ses där!

103411.jpg
Strax efter start - många snabba tjejer som vill vara med därframme!
Foto: cykelkanalen.se

Hjalmar.jpg
Hjalmar mot mål på tiden 1.06 h- stark kille!
Foto: privat