toppbilder_2023.jpg

Missbrukande medelålders medelmåtta

peter_blogg_1.jpg

Jag har just fått förfrågan om att blogga om Mitsubishi MTB Challenge under säsongen, och kan förstås inte tacka nej. Det är kul att blogga, men ändå roligare att cykla. Så att kunna kombinera de två sysslorna i sommar i samband med att jag kör hela Långloppscupen blir spännande. Jag ska försöka förmedla mina upplevelser under loppen men också mina förberedelser och min träning.

Vem är jag då kanske du undrar?

Min familj tycker att jag är en cykelmissbrukare. Missbruk är ett starkt uttryck. Om man med ordet menar att jag brukar på fel sätt så kan nog några av mina cyklar hålla med. De har fått ta en del stryk. Jag lider nog av en olycklig kombination av dålig balans och dåligt omdöme. Tre ramar har jag kört sönder. Men de jag har kvar vårdar jag ömt. Jag har till och med namn på alla mina cyklar. Nu låter det kanske som att jag har ett helt stall fullt eller att jag inte har alla hästar hemma … Sååå många är det inte. Fem stycken har jag. Eller sex egentligen men en är på väg att säljas. Ja, okej då. Sju är de. Men säg inte det till min fru.

Jag är en 46-årig cykelfantast som cyklar på det mesta. Enhjuling undantaget. Inte för att jag har något emot enhjulingar utan bara för att jag inte lyckats lära mig cykla på ett hjul ännu. Att klara av att köra på bakhjulet är ett av sommarens många mål. Ett annat (hybrisvarning här) är att komma topp 30 i Långloppscupen i min åldersklass. Hur sjutton ska det gå till? Jag kom ju inte ens bland de 50 bästa på något lopp förra året.  Jo jag har en listig plan. Envishet. Om jag kör många lopp och lyckas plocka enstaka poäng i alla så kommer jag ju högre upp än en storfräsare som bara kör ett enda. De 50 första i varje lopp samlar poäng och där ska jag vara i sommar!

Jag har lagt om träningen den här försäsongen, och jag har för en gångs skull varit frisk och skadefri hela vintern så chanserna bör vara större än tidigare. Det jäkliga är att i takt med att jag själv blir bättre så verkar alla andra också bli det. Och att jag likt en missbrukare tänjer på sanningen. Skadefri är ju en sanning med viss modifikation. Jag har ett svagt minne av att ha käkat penicillin i en månad efter en klantig olycka som innefattade en tumme mitt i handen och en fot i kläm. Men nu är jag frisk! 

peter_blogg_2.jpg

Häng med i den här bloggen där jag hela sommaren kommer att berätta om min satsning på Långloppscupen mina vedermödor och min ångest när verkligheten kommer ikapp mig. 

Nu är det snart Cuppremiär på Billingeracet i Skövde. Ser fram emot att sparka igång säsongen på allvar och träffa alla er som kommer att köra enstaka eller flera lopp i sommar. Jag har tjuvstartat med några lopp och upptäckt vad jag måste bli bättre på, men det tänker jag inte avslöja än.

Jag bloggar på ett annat ställe också (hampus.biz) men där handlar det om träning i allmänhet och jag larvar mig och tramsar en del. Helt tramsfri kan jag inte garantera att den här bloggen heller kommer att vara. Men jag kommer inte att skriva så mycket om träningslära, coaching och annat som jag pysslar med här. Det får man läsa om på det andra stället.

Tyvärr kan man inte kommentera det jag skriver här, men gå gärna in på Sweden Mountainbikes Facebook och kommentera eller fråga om det jag skriver.