toppbilder_2023.jpg

Teamträff - Behind the scenes

Processed with VSCO with c1 preset

Helgens skitiga vinterkläder ligger i tvättmaskinen. Det är VM i cyclocross på TV och Henrik har slocknat i soffan bredvid mig. Själv är jag precis där jag vill vara och känner mig så där härligt trött som man blir efter en fin cykeltur i finväder. En känsla av lycka och lugn i kroppen. En fin helg är snart slut och äntligen är de planer som börjades smidas när höstlöven ännu satt kvar på träden konkretiserade och offentliga. Tusentals meddelande på Messenger i vår grupp ”Superduperhemligt lag 2020” senare, otaliga möten och hemliga provningar av kläder och material.  

Vi är ett lag. En grupp individer med olika bakgrund, men med samma kärlek till cyklingen. Ett lag som under året hoppas kunna bidra till att på olika sätt stärka cykelsporten och få fler tjejer att ställa sig i startfållan. Jag är lagets ”old lady”. Inte när det kommer till år inom cykelsporten utan till faktisk tid jag spenderat på den här jorden. Att då få det stöd och den support vi får från våra samarbetspartners är stort. Utan dem skulle detta inte vara möjligt och jag är hedrad och tacksam. Jag kommer inte vinna Långloppscupen, men jag längtar efter en startfålla i Skövde och en rafflande fight på Billingen i maj. Tävla mot likasinnade och få dela cykelglädje. 

Vi har haft en riktig toppenhelg. Det Öijerska huset rymde med god marginal alla så här en barnfri helg. Jag undrade lite hur Henrik tänkte när han varit och handlat, men kan så här i efterhand konstatera att ett hus fullt med cyklister konsumerar en hel del mat. Förrutom sex bananer och en del alkohol tror jag allt gick åt. Det är kul att snacka cykel vid frukosten, planera rutt och prata om gamla skrönor. Jag vet att Henrik också gillar att få guida runt på sina bästa hemmastigar. Vi hann med både Backfan och Törnbergsväg i helgen. Sen hann vid med ett antal stigar där Långa Lugnet gått - och det är många ställen. Vi hann också med ett antal fotostopp vid olika platser och en hel del klädprovande. Både Cassandra och Hanna introducerades i Zwiftandets värld. Lasse nöjde sig med att titta på, men jag tror nog att det bor en Zwiftare i honom med. Cykelkällare fylldes som aldrig förr med nya, vackra cyklar. Instagram och Facebook fylldes med nyheten om vårt lag igår och även idag har jag nytagna kort för många veckor framåt. Tänkte ändå bjuda på lite mer ”behind the scenes”-foton. De där korten som kanske inte är bäst - men som visar den här helgen från en annan vinkel. 

Jag var för övrigt klok idag, kanske har det med åldern att göra. Hade bestämt mig att jag skulle vända hemåt efter 2h. Trots pigga ben, trevligt sällskap och finväder styrde jag hemåt när de andra rullade vidare mot Bjurs. Vi åker till Dubai på tisdag och jag hade bestämt mig för att ta det lugnt med cyklingen i helgen. Inte köra ett hårt distanspass idag. Komma hem sliten med sänkt immunförsvar och sedan direkt stressa iväg och sätta sig på ett flyg. 

Hoppas ni vill följa vår tripp till Dubai. Jag vet inte hur stora möjligheter att blogga jag kommer ha eller om det finns fotografer där nere. Men race lär det bli och i värsta fall får racerapporten vänta tills vi är på svvensk mark igen.

IMG_1871.jpgLaget! 

IMG_1851.JPGCassandra kör Zwift.

IMG_1877.jpgSanckelisnack med Lasse och Åsa. 

IMG_1925.jpgHanna kör och jag tror allt att Lasse också hade velat testa det där. 

IMG_1879.JPGJustering av sadelhöjd.

IMG_1876.jpgLivet som influencers. 

IMG_1853.jpgMånga skönheter.