toppbilder_2023.jpg

Gör er röst hörd, nu har ni chansen

Linda_bloggbild2019.jpg

Varje år i oktober träffas Långloppscupens arrangörer i Motala. Ideellt arbetande funktionärer som gör sitt bästa för att ge oss fina arrangemang och tävlingar. Utan deras slit och hårda arbete hade vi inte kunnat cykla tillsammans på väl arrangerande tävlingar.  Tack för allt ni gör för oss! 

I år fick jag äran att vara med som representant för SCF:s grengrupp i XCM. Under året har det kommit in en massa input till grengruppen om hur våra långlopp kan utvecklas eller göras bättre. Såklart både ris och ros, men också många nya utvecklingsidéer. All input hade sammanställts i ett dokument som arrangörerna fick ta del av och som vi pratade om tillsammans vid träffen i Motala. 

En sak kan jag lova, arrangörerna vill verkligen göra sina tävlingar och arrangemang så bra som möjligt för oss. Förståelsen för eventuell kritik är stor, samtidigt som arrangörerna alla har olika förutsättningar för att hitta bra lösningar som passar alla. Tillstånd att stänga vägar, maximalt antal cyklister på samma sträckning, brist på ideella funktionärer och tidsramar att förhålla sig till. 

Samtliga arrangörer kommer nu efter mötet också att återkoppla på de synpunkter som kommit in. Allt för en ännu bättre Långloppscup år 2020. 

En arrangör som hört av sig och som gärna vill höra vad vi tycker är Bockstensturen, BST. Säsongens sista och kanske också tuffaste långlopp. De har en kort enkät som riktar sig till alla tjejer som vill, eller i vanliga fall kör, tävlingsklass. 

Förutsättningarna för en egen damstart på 100 km finns inte. Man är redan nära taket gällande antal cyklister och avstängningar, tillstånd och funktionärstimmar är ett bekymmer. De har därför två förslag som vi tjejer kan få ta ställning till. Två förslag som jag härmed skickar till er, med en förhoppning och önskan att ni svarar på.  

Tiden är knapp då nästa års anmälan snart öppnar och deadline att svara på enkäten är därför satt till den 10:e november. Så tjejer – ta nu chansen och gör er röst hörd. Klicka på länken nedan och svara på två enkla frågor. 

https://forms.gle/kFTAeMe5gF6fxU7a7

Jag vill också passa på att tacka alla er som lämnat in input till mig, till cupen eller till grengruppen. Alla åsikter är viktiga och blir framförda och vidareskickade.