toppbilder_2023.jpg

Säsongsbloggare – Erik Åkesson

LLblogg-byline-Erik.jpg

Hejsan!

Erik Åkesson heter jag, är 24 år gammal och tävlar i Herrar Elit för KIA Cycling Team. Innan pandemin slog till 2020 var jag en av bloggarna som skrev på Långloppscupens hemsida där jag rapporterade inför och efter varje deltävling. Nu när cupen återigen körs ska det bli jättekul att få fortsätta med mina tävlingsrapporter ifrån Långloppscupen.

Jag bor i Falun, är utexaminerad tränare från Högskolan Dalarna, arbetar som tränare hos företaget Toppfysik och även som MTB-tränare på Hagströmska Gymnasiet. Vid sidan av jobben driver jag min egen elitsatsning med hjälp av Dala Sports Academy.

Jag har kört samtliga av Långloppscupens deltävlingar och vad som lockar mig tillbaka varje år är det stora utbud av cykling man exponeras mot över hela landet. Varje deltävling erbjuder något unikt och det tycker jag är det allra bästa med vår idrott, att man får se olika delar och miljöer i Sverige från cykelsadeln.

Oavsett om man är elit eller motionär får man exakt vad som förväntas av varje lopp. I mina tävlingsrapporter kommer ni (förhoppningsvis) få ta del av hur det ser ut längst fram i loppen.