toppbilder_2023.jpg

Lida loop - Kommer vänster med visad hänsyn

Blogg_linda_2022.jpg

Nu har vi landat i Södertälje. Jag har fått med båda barnen den här helgen och det är fantastiskt roligt. En skall tävla i pojkar 13-14 och en skall langa flaskor. Det är inte alltid lätt att locka med sig två tonåringar på äventyr. Efter en sen kväll igår med bubbel och firande så var det också tre ganska trötta individer som satte sig i bilen och styrde norrut klockan sju i morse. Ett frukoststopp i Värnamo, godis i Mjölby och en loppis senare har vi landat på hotellet för natten. 

Jag känner mig laddad den här gången. Plågas fortfarande lite av pollen, men det är absolut inte som inför Billingeracet. Då var jag helt sänkt, kroppen totalt ur balans och jag hade förhöjd kroppstemperatur i flera dagar. Efter tävlingen blev det faktiskt FYRA vilodagar och jag tvingades ta allergimedicin för att lugna kroppen. 

I morgon startar vi damer mellan herrar tävling och motionsklasserna. En lösning vi testade redan 2019. Då hade man också kastat in barn och ungdomar som alltså startade samtidigt som damerna. Det var inte en bra lösning, kanske till och med det värsta jag upplevt på tävling. I år startar barnen tidigt och jag är evigt tacksam att slippa oroa mig för att sonen skall bli överkörd när den stora massan kommer. Samtidigt vill jag verkligen uppmana de som kör motion att förstå att de kör just motion. De skall inte störa eller påverka tävlingsklasserna – vilket innebär att man håller sig på sin plats tills man på ett helt säkert sätt kan passera utan att tävlande skall tvingas sakta in, hålla ut eller liknande. Jag vet också att Jennie Stenerhag som vann förra gången det begav sig fick köra om ett mycket stort antal herrar i tävlingsklass under loppet. Jag tänker inte sticka under stol med att jag inte helt gillar den lösning som gäller imorgon. Vi har kämpat hårt för separata damstarter. Huvudskälet handlar om säkerhet, inte en enskild damstart bara för sakens skull. Jag är lite orolig för att vi damer imorgon kommer hamna i en rävsax mellan de långsammare tävlingsherrarna och de snabbaste motionärerna. Speciellt nu när man också bytt plats på loop 2 och 3 och vi skall ha flest omkörningar på den loop med mest stig. Så en extra uppmaning att visa hänsyn imorgon. 

Annars då, jo ni som körde 2019 kommer nog ihåg en blöt historia. Där pratade vi lerfest på riktigt. De första åren jag körde Lida loop hade jag svårt för stenhällarna, men efter att ha tagit mig igenom 17 varv (eller nåt) på Lida 24h så kan jag de flesta spårvalen där. 

Vi sepå Lida imorgon. Kör hårt, ha kul och hälsa glatt på alla! 

IMG_4998.JPG

IMG_4993.JPG