toppbilder_2023.jpg

På återseende alla långloppor

Byline_Linda_2023_ny.jpg

fccdfdcf-64c9-4460-a6e5-73405cca920f.JPG

IMG_3786.jpg     

På återseende alla långloppor, både nya som gamla. Nedräkningen till årets långloppscupspremiär är igång. I söndags cyklade jag snöfria skogsstigar i Skåne. I går när jag kom till Falun dumpade vädergudarna mer snö. Just den här veckan känns det som att vårens intåg i Dalarna är lång borta. Men snart är vi där. Billingeracet 2023. Nu med ny bansträckning. Ingen start från stan upp till Billingen utan start uppe vid tävlingsområdet. Två loopar runt Billingen innan vi viker ut på Rydsslingan. Strupen ersätts sedan av ”Hästabacken”. Jag längtar efter att få testa denna bansträckning, men nästan mer längtar jag efter gemenskap, glädje och rörelse tillsammans med andra. För visst är det något speciellt med säsongspremiär? Den där nervositeten, oron att man packat allt, allt energin ska räcka. Stämningen i startfållan.

I år får ni se mig i ny klubbtröja. Det känns stort. Jag brinner för hållbar utveckling och idrott och då känns det extra fint att komma ett steg närmare idrotten. Att få representera en klubb som jobbar för att finnas till för alla. En klubb som erbjuder träning för alla åldrar och nivåer. Ska viutveckla svensk idrott är vår historiskt starka ideella glöd en enormt viktig faktor. Alla som drar i barn- och ungdomsträningar, arrangerar läger eller tävlingar. Som på sin fritid bidrar till att skapa något för andra. Efter ett par tunga år under pandemin behöver idrotten allas stöd. Det kan vara så enkelt som att gå med i en klubb, eller anmäla sig till ett arrangemang där pengarna går tillbaka till idrotten. 

Annars då? Jodå, det har cyklats mycket i vinter. Anledningen stavas Zwift. Det är klubbtävlingar, Zwift Racing League, SWE-cup, TTT och mycket annat. Det finns ju alltid något roligt att köra. Med E-cyklingen blir också insteget till cyklingen lägre för många och det är fantastiskt att se hur många svenskar som svettas online. I maj väntar ett av årets stora äventyr med tävlingar i mountainbikeorientering i Slovenien. Målet är att ha riktigt roligt, göra mitt bästa och förhoppningsvis kan det räcka till en VM-medalj. Har ganska nyligen insett att Slovenien, det är inte platt och jag intalar mig att jag älskar backar. 

Jag hoppas ni är lika laddade för mig som en ny säsong!