topp_2020_2.jpg

Våra lopp

 


 

Billingeracet

Datum: 7 maj 2022 
Ort: Skövde 
Arrangör: Skövde CK
www.billingeracet.se

 anmalan_button.gif


Det karaktäristiska berget Billingen ligger alldeles i kanten av staden Skövde. Berget och dess omgivningar är ett populärt och välbesökt fritidsparadis med cykel- och skidspår, slalombacke, bad och fiskesjöar. Ett perfekt område för ett utmanande MTB-lopp. På toppen av berget ligger hotellet Billingehus och tävlingscentrum för Billingeracet.

 


 

Lida Loop 

Datum: 22 maj 2022 
Ort: Stockholm
Arrangör:
 Tullinge SK
www.lidaloop.se

anmalan_button.gif


Arena Lida ligger vid Lida Friluftsgård i Botkyrka kommun söder om Stockholm, mitt i de cykelfantastiska Södertörnsskogarna. Lida är en riktig pärla, ett suveränt område för alla former av friluftsliv. Arenan som ligger precis vid badsjön Getaren och Lidas slalombacke förvandlas under hela Lida Loop-helgen till ett trivsamt myller av cyklister, publik och utställare.

  


 

Ränneslättsturen

Datum: 3 juli 2022
Ort: Eksjö
Arrangör:
 Eksjö CK 
www.ranneslattsturen.se

anmalan_button.gif


Eksjö och dess omgivningar är en blandning av John Bauers trolska skogsvärld, Albert Engströms kluriga och finurliga smålänningar och Astrid Lindgrens ljuva sagolandskap. Här bjuds på välskötta cykelspår och arrangörerna jobbar hårt med förbättringar för att ge cyklisten och publiken optimala förhållanden. Besök även gärna vår fina, gamla stadskärna från 1500-talet.

 


 

Mörksuggejakten

Datum: 10 juli 2022
Ort: Rättvik
Arrangör: IK Jarl Rättvik
www.mörksuggejakten.se 

anmalan_button.gif

Rättvik är en av de stora turistorterna i Dalarna med anor från början av 1900-talet då välbärgade storstadsbor tillbringade sin lediga tid runt Siljan. Nu är det annat som lockar. Midsommarfirande, Dalhalla med sitt konsertutbud, Musik vid Siljan och Classic Car Week för att nämna några exempel. Sedan 1997 bjuder Rättvik och IK Jarl även in till spännande Mörksuggejakt på mountainbike.

 


 

Engelbrektsturen

Datum: 24 juli 2022
Ort: Norberg
Arrangör: Norbergs CK
www.engelbrektsturen.se

anmalan_button.gif


Norberg är en liten bergslagsort med cirka 6000 innevånare. Det var härifrån frihetshjälten Engelbrekt Engelbrektsson ledde bergsmännen till folkresning år 1434. Den sista gruvan lades ner så sent som 1981 men månghundraårig gruvdrift präglar fortfarande vår vardag och miljö. Landskapet kring vårt cykellopp är fullt av historiska lämningar och kan för den nyfikne bli en spännande resa i både tid och rum.

 


 

Finnmarksturen

Datum: 31 juli 2022
Ort: Ludvika
Arrangör:
 CSK Ludvika
www.finnmarksturen.com

anmalan_button.gif


Ludvika ligger i den natursköna, sydvästra delen av Dalarna, inbäddad mellan sjöar, berg och sägenomspunna skogar. Det anrika loppet genomförs i ett naturskönt och omväxlande landskap. Finnmarksturen är historiskt sett kanske landets mest kända långlopp på mountainbike och ungdomstävlingarna lockar varje år en stor skara unga entusiaster.

 


 

Bockstensturen

Datum: 27 augusti 2022
Ort: Varberg
Arrangör:
 Varbergs MTB
www.bockstensturen.nu

anmalan_button.gif


Vi erbjuder fyra distanser. BST 30, BST 50, BST 75 samt BST 100 km. 75 km och 100 km ingår i Långloppscupen. Banan sträcker sig genom öppna landskap och djupa bokskogar och avslutas med vackra vyer över havet. Flera kulturarv passeras efter banan. Start och mål vid Varbergs Fästning.