toppbilder_2023.jpg

Engelbrektsturen - plattaste loppet i cupen!

Malin_bloggbild2019.jpg

… eller platt och platt, enligt Strava så ligger den på ca 800 höjdmeter fördelat på nästan 7 mil, ungefär som Ränneslättsturen fast kortare och inte lika mycket stig. Det är många som menar att det här loppet är det “lättaste” i cupen, men det vette tusan, jag vill minnas att det var stigpartier som kändes ruskigt stökiga och bökiga förra året.

I skrivande stund är jag väldigt tacksam över att det inte är så många höjdmeter, jag håller nämligen fortfarande på att återhämta mig från förra helgens lopp “Fjällturen” (som inte ingår i cupen) med sina 1200 höjdmeter, fördelat på tre backar. Jag hoppas att jag hinner bli helt återställd till söndag men känner mig lite tveksam då jag också verkar ha någon förkylning på gång. Idag skulle jag cykla ett distanspass med lillasyster, pappa och Isac mellan Sälen och Mora på vasaloppsleden men kände redan i första backen att något inte var som det skulle och efter en mil insåg jag att det var lika bra att vända och åka tillbaka till Mora med bilen som stod parkerad vid starten. Jag var förstås väldigt sugen ändå på den där hamburgaren vi hade snackat om att käka vid Evertsbergs camping så jag åkte dit och väntade in de andra. Somnade som en stock i förarsätet medan jag väntade. Så trött så trött. 

Ja, det kan vara lite tröttsamt att vara en kvinna född med dåliga blodvärden (det ligger i mitt genetiska arv), efter en mensvecka känner jag mig helt dränerad, TROTS starka järntabletter. Jag vet att klimakteriet inte heller är så kul att hamna i, men i mitt fall kan jag se att det kommer med massa fördelar. Skönt det inte är så många år kvar ;) Nu vet jag att det finns många som tänker “det är väl bara att äta mer blodpudding, leverpastej eller persilja” Men EN av mina järntabletter innehåller samma mängd järn som i 500gr blodpudding, 1,5kg leverpastej eller 2,7kg persilja… det kan kännas lite jobbigt att få i sig varje dag. 

Jag har i några dagar funderat fram och tillbaka om vi skulle ta husvagnen till Norberg eller inte. Första planen vara att åka dit på torsdag kväll eller fredag morgon, cykla igenom barnens bana, vila eller cykla lite kort på lördag och sen lopp söndag. Men vädret såg så himla tråkigt ut att jag bestämde mig för att vi skulle stanna hemma. Så nu när jag bestämt att stanna hemma så har väderprognosen ändrats igen. Nu ska det istället bli fina dagar fram till lördag och sen regn på söndag. Varför tittar jag ens på vädret, verkar ju ändras hela tiden! Men det kanske är lika bra att jag är hemma och bara vilar, kanske motar jag bort eventuell förkylning då, det finns någon mening med allt. Vi åker alltså bara upp över dagen och kör loppet. 

Barnens bana är fyra mil. Det är deras längsta lopp i cupen. När det är så långa lopp blir det också färre ungdomar som startar. I Sagas klass är det 2 tjejer och i Terjes 8. Än så länge. Förra året var Saga ensam i sin klass. Hon fick punktering men hjälp av någon ängel i publiken att fixa den. Hon fick gå en bit förstås innan hjälpen och hon berättade att det hade kommit en annan flicka medan hon gick där längs banan. Flickan hade berättat att hon var lite krasslig, att hon egentligen inte ville åka loppet men att hennes pappa hade övertalat henne att köra det ändå. Så när hon gick där med Saga hade hon plockat av sin kedja från kransen och sagt “Jag säger att jag fick fel på kedjan så kanske jag slipper åka resten av loppet”. Barn är smartare än man tror. Undra om hon kommer köra loppet i år? 

Det verkar som att det är lite färre deltagare som kör i år, räknat på alla klasser. Tråkigt, för det är ett väldigt fint och roligt lopp. Jag hoppas att du kommer i alla fall! Vi ses!

8FE221FC-C4B2-432E-A1DC-657BFB4D2E2E.JPGEn bild från när vi provcyklade sista två milen av Fjällturen dagen innan. Det finns nog inte något ställe på jorden där jag känner mig så lycklig som jag känner mig när jag är i fjällvärlden. 

057E06FF-45B4-44D3-8C40-4E2ABEAC9655.JPGVi blev ett litet gäng från Perbellum SS som körde där uppe i fjällen. Det är så himla roligt att vara runt folk med samma intressen som en själv! 

IMG_6283.JPG Dagen efter loppet, skulle vi först bara cykla sista milen från Fjällturens Ultra bana som utgår från Ramundberget, men det var så otroligt fint väder så vi cyklade även upp för slalombacken, Ramundberget och snurrade på lite leder innan vi körde downhill på Ramundbergets fina slingor. Vi sparade 120kr per person på att inte ta liften upp ;)