toppbilder_2023.jpg

Tack för i år

Blogg_byline_henrik1200.jpg

Hej Långloppsvänner!

Det var ohyggligt länge sedan jag skrev något i den här bloggen ser jag och det ber jag så hemskt mycket om ursäkt för. Tätare uppdateringar från mitt liv finns att läsa här: www.henrikoijer.com

Jag gick in i säsongen med höga ambitioner men höll ärligt talat inte måttet för målsättningen:
"Mina ambitioner med Långloppscupen i år är att komma topp-10 så många gånger som möjligt och förhoppningsvis nå topp-7 i totalen. Just 7:a var jag nämligen 2008 så det vore ju fantastiskt om jag kunde nå den nivån igen. " 

Mina bästa resultat blev en 10:e plats i Finnmarksturen, en 12:e i Billingeracet och en 13:e i Bockstensturen. I fjol blev jag 10:a totalt i cupen, i år var ambitionen 7:a och istället så blev jag 10+7, alltså 17:e. 

En förklaring till det sämre resultatet är att det faktiskt har varit fler duktiga cyklister med och kämpat om totalen i år. Matthias Wengelin, Michael Olsson, Dennis Wahlqvist, Daniel Wennergren, Alexander Blomqvist, Thomas Engelsgjerd och Emil Lindgren behövde jag inte oroa mig för i totalen i fjol. Bara där har vi sju placeringar sämre förutsättningar för mig. Sedan är det klart att ett par cyklister fallit bort från i fjol också. Så jag kan inte räkna hem en likvärdig prestation riktigt så enkelt. Faktum kvarstår dock både att det varit fler duktiga med i år och att jag tyvärr har varit lite svagare i år jämfört med förra året, oavsett hur duktiga cyklisterna runt om mig varit.  Våren och sommaren har varit tuff på det privata planet och hösten blev inte lättare den med en skilsmässa. Att jag var sjuk inför Långa Lugnet hjälpte ju inte till och jag körde också dåligt på Lida Loop på grund av detta. Trots allt detta så gjorde jag faktiskt några bra resultat på hösten. Min 10:e plats på Finnmarksturen rankar jag som årets klart bästa resultat, i nivå med mina bästa resultat från i fjol. Jag tog ett spurtpris på Cykelvasan och blev 13:e på Bockstensturen. 

Det var skönt att avsluta säsongen med några cykelmässiga ljuspunkter, nu blir det snart ett avstamp mot en ny säsong med nya förutsättningar. Just nu är det mesta i livet rörigt men jag vet att jag vill fortsätta cykla och jag vet att jag vill köra ännu snabbare på Långloppscupen nästa år!

Oavsett vilka jag tävlar mot och hur livet ser ut så är det åtmistone jag själv som sätter mina egna fysiska förutsättningar för att kunna prestera på topp. Där finns inga ursäkter utan det är bara att göra ett ännu bättre jobb denna vinter, så att jag kan komma ut starkare än någonsin i vår.

M160807_F2757.jpg
Bild från Finnmarksturen, foto: Mårten Dalfors