toppbilder_2023.jpg

Mellan två långlopp

Johan_bloggbild_ny2.jpg

Med Billingeloppet i bagaget, och snart två hela veckor av totalt fokus på nästa lopp, Långa Lugnet, var finslipning av formen samt jobba på de svagheter som uppdagades under premiären mitt mål. Eller?

Nja, tänk om det ändå var så väl! 

Nää, här möttes jag av vardagen "den stressiga" som en käftsmäll i samma stund som husbilen backades upp på uppfarten vid 23 tiden på söndagskvällen efter billingeracet och efterföljande Xc lopp i Vårgårda.


Med några timmars sömn var det äntligen måndag. Stutsade upp vid 06:00, eller iallafall som någon form av ostudsig studsboll som rullade ner mot soffan via kaffebryggaren. Skönt med planerad vilodag tänker jag, och då från träningen! För, full dag på jobbet,invigning av barnvecka med  hämtning av 1,3,4 (2:an skulle bada med kompisar så behövde bara hämta dennes väska) gör det svårare att ta en vilodag.

Tisdag och onsdag fortsatte i samma takt, men då fick planerad träning stryka på foten pga kvällsjobb. På torsdagen skulle det ske! Jag lyckades äntligen få till ett träningspass på hela 50 minuter via trainern hemma.

Åh vips så var det redan lördagkväll. Åkte upp till jobbet med min far på kvällskvisten för att hålla tidsplanen inför ett jobb till Stadshuset med leverans under kommande vecka. Ungefär där och då, vid 22:30-tiden, bestämde jag mig för att byta planerad söndagsträning mot ett långlopp i Uppsala. 

Så fick det bli. Satte fart mot uppsala lite innan sju för att hinna med efteranmälan, uppvärmning och start klockan nio. Trots denna stressiga vecka med nästintill noll i träningskalendern, så kände jag mig stark loppet igenom vilket resulterade i en fin 25:e plats i elitklassen.


Men nu då, veckan inför stundande Långa Lugnet?

Kan man inte bara få hitta lugnet hela långa veckan, barnfri och allt. Jo, nu måste det ske. Börjar dock veckan med en given vilodag efter söndagens bedrift. Tisdagen fick alltså bli starten på träningsveckan. Jag och min teammate Mathias körde en ganska hård MTB-runda på asfalt om cirka 75km och 30km/h i snitt. Min snabba Erika skulle också ut och träna inför sitt stundande andra långlopp. Hon skulle hålla sig bakom oss så länge hon orkade för att sedan köra sin egen runda. Milen gick och hon VÄGRADE släppa våra ryggar. Vid 55km var hon fortfarande där. Inte tappat hjul en enda gång. Jag och Mattias körde järnet, och även när vi passerade 40km/h med hjälp av våra 36 tandade framklingor så var hon där. Några kilometer senare valde hon iallafall att ta en kortare väg hem. SÅ imponerande! 

Idag Onsdag har det körts XC lopp i Årstaskogarna. Cyklade dit, vann tävlingen och cyklade hem. Totalt cirka 50km. Perfekt upplägg för mig inför helgen med snabbdistans och hög intensitet i form av XC. 

Resterande upplägg inför helgen är oklart, oplanerat. Det blir som det blir. Kul blir det iallafall med Långa Lugnet i sikte. 

Klockan tickar mot midnatt, kom igen nu, hitta Lugnet!