toppbilder_2023.jpg

Inför premiären på hemmaplan!

Blogg_byline_emelie1200.jpg

Om tre dagar smäller det. Startskottet till mitt tredje Billingerace. Skräckblandad förtjusning är ordet som i min kropp omvandlats till lite lättare ångest. Varför? Jo men såhär är det ju. Billingeracet är en väldigt tuff bana och jag har verkligen inte förberett mig som man ska. När andra pysslade med nån slags försäsongsträning i januari/februari så saknade jag all form av motivation och ägnade min lediga tid åt att käka marängswiss och kolla på HBO och Netflix-serier. Därav en smula ångest…Men man måste ju se positivt på det hela, jag vet numera handlingen i House of cards, hur resan med flotten Kon-Tiki slutade, hur många personer Dexter egentligen hade ihjäl på sina 8 säsonger och tjusningen med att titta på Parks & recreation när man jobbar som parkchef.

MEN. Vi ska inte måla fan på väggen,  jag vet ju att det kan gå jättebra ändå och om inte annat så är det en fin, men tuff, bana att ägna större delen av lördagen på. Hemmaplan och allt är det ju också. Hemmaplan så till vida att jag bor 150 meter från starten. Jag ser liksom hela arena Skövde från mitt fönster!

Utsikt_fran_fonster.JPG

Bakom alla pelargoner ser man ut över Billingeracets startområde på Arena skövde!


Upplägget i veckan kommer bli en del vila inför tävlingen. Måndagen bestod av 15 minuters tandemcykel-flanerande i Götene, tisdagen ägnades åt 15 simtag i en sjö här i närheten (japp, årets första bad) och idag onsdag ska jag och en kompis ta lite roliga cykelfoton uppe på Berget. Men helt och hållet vila vet jag att jag bara blir seg av så nu när jag under torsdag och fredag åker på en jobbstudieresa ner åt Helsingborg för att kika på trafikskyltar så åker landsvägscykeln med i bilen. Det får bli en sväng nere på Kullahalvöns böljande asfaltsvägar ner mot Mölle, Arild, Jonstorp och Höganäs. Inte helt fel! Jag vilar nästan aldrig dagen före en tävling. Jag blir som sagt seg. Jag kör absolut inget hårt, men måste ändå trampa litegrann. Så kvällen innan tävlingen blir det en sväng på cykeln upp till berget för att hämta nummerlappen.

IMG_4534.JPG

Ett av veckans "träningspass", en kvart på tandemcykeln.


I övrigt så gäller det att redan idag kolla över cykeln så att allt fungerar som det ska. Fylla på lite vätska i mina däck, rota fram min punkaspray och tejpa fast den på sadelstolpen, inhandla lite energi och övertala pappa att langa vätska ute i Öglunda och Ryd. Här kommer en liten lista på vad jag har med mig på lördag:

-          Punkaspray, pitstop super magnum är det som slinker med

-          Ett multiverktyg, har aldrig behövt använda det men vågar inte köra utan!

-          Några liquids, tar typ 2-3 st under detta lopp

-          En energikaka, är inte ovanligt att jag blir så hungrig under långa cykelturer att jag    egentligen skulle behöva en burgare i bakfickan

-          Mobiltelefon, får jag någon jättepunka eller fel på cykeln så ringer jag en taxi som tar mig till närmaste pizzeria

Infor_tavling.JPG

Lite prylar inför och under loppet som är bra att ha.


Karta_Billingeracet.JPG

En utskriven karta till pappa som ska langa vätska.


IMG_4557.JPG

Lite käk på vägen samt en telefon som absolut ska med i bakfickan.


Frukost…sägs ju vara en viktig del innan tävlande. Ja, jo…jag är absolut inte ett föredöme när det kommer till detta. Har jag bara nutella och eller jordnötssmör hemma så är allt frid och fröjd. Finns också en stor chans att det blir amerikanska plättar med grädde och bär. Ja ni hör ju, inget praktexempel när det kommer till mat som sagt. Gröt? Nä vad är det, aldrig hört talas om…

Nutella.JPG

Specialfödelsedagspresents-nutella från min lillebror som äts innan cykeltävlingar.

 

Klädvalet då…..Hm, ja den värmeböljan som råder nu kommer ju bevisligen inte stanna över helgen. Enligt väderprognosen blir det 5-6 grader och regn så det lutar nog åt korta byxor men armvärmare. Kanske också något på benen, vi får se. Långa eller korta handskar det är frågan, men det får man nog känna på lördag morgon under uppvärmningen. Hur som helst så var jag för en dryg månad sen på besök hos företaget 8848 altitude utanför Borås. 8848 är ju en av långloppscupens partners och de var schyssta och gav mig årets kollektion av deras raceställ, specialdesignat för just långloppscupen. Dessa har jag tränat i sen dess för det är så grymt sköna plagg och det är också de kläderna jag kommer hoppa i på lördag morgon! Dessa plagg finns ju att köpa i samband med alla tävlingar som ingår i cupen samt via deras webshop och jag rekommenderar dem verkligen.

8848_klader.JPG

Sköna rejsiga kläder från 8848 altitude.

IMG_4504.JPG

Jag har även bränt in kläderna ordentligt efter några timmars cyklande helgen som varit. Eftersom det snöade för två veckor sen här så var inte solkräm det första jag tänkte på när jag drog ut....tyvärr får väl tilläggas.


Så alla ni som ska köra och ser en brud med helsvart cykel, utan något märke och med röd-svarta cykelkläder käkandes en hamburgare i farten någonstans efter Öglunda – då är det jag. Heja gärna! Det var en liten kort inför-rapport från mig, jag lär skriva utförligare efter loppet. Vi ses om ett par dagar och lycka till allihop!

Och just det, eftersom jag i januari kom upp i den respektabla åldern 30 så blir det därmed klass D30 som startar i fålla 3, hujeda mig:)