toppbilder_2023.jpg

Blandade känslor

korv-lida.jpg

Vi börjar med det positiva:

 1. Sovmorgon
Med loppet nästan på hemmaplan behöver man inte åka så tidigt til starten.

2. Fint väder
Maj har ju inte varit så skoj vädermässigt. Och Lida Loop brukar vara en blöt historia. Antingen kommer vätan från himlen eller så är det så vått i marken att man blir blöt i alla fall. I dag var det varmt och skönt så leran man täcktes med gjorde inte att jag frös.

3. Placering
Jag förbättrade mig placeringsmässigt jämfört med i fjol. 26 placeringar.

4. Inga brott
Jag bröt inte ett enda revben eller nyckelben. Jag har ju lite skräckblandad hatkärlek till Lida Loop efter kraschen för några år sedan då jag bröt just dessa ben.

5. Rolig bana
Banan var lika rolig som tidigare år. Bra variation och mycket teknisk cykling. Det var faktiskt inte lika lerigt och grisigt som jag befarat.

6. Pigg kropp
Jag kände mig inte särskilt trött när jag gick i mål. Blev inte omcyklad av mer än en eller två personer men körde om massor. Hmmm det borde ringa en varningsklocka här va?

 

Så tar vi det negativa

 1. Usel start
Jag är ju helt värdelös i starten. Stod förhållandevis bra till i startledet men lyckades ändå trassla in mig med en tjej som gjorde att jag tvingades springa de sista 20 meterna upp för slalombacken. Att jag sedan fisåkte på min dåliga position i 15 kilometer gör ju inte saken bättre. Men jag hade fått för mig att spara lite på krafterna.

2. Inte tillräckligt trött
Om det går för lätt att köra om folk kan det bero på att jag ligger fel i loppet. Jag borde ju ligga längre fram och kämpa om att hålla min placering. Inte köra i kapp klunga efter klunga.

 3. Dåliga spårval
Flera gånger gjorde jag sämre spårval än mina konkurrenter där det var teknisk cykling. Visst, jag gjorde bättre spårval några gånger också. Men det är den negativa känslan som sitter i.

4. Jag dalar i sammanställningen
Min 49:e plats gav mig två extra cup-poäng. Men det hjälpte föga. Jag sjönk från plats 53 till plats 68. Eh hur tänkte jag när jag planerade att vara topp 30 när cupen är slut i höst? Jo, jag vet. Alla andra får bara köra ett lopp var, men jag får köra alla. Då kanske jag kan lyckas.

5. Dålig koll
Det gick så bra att cykla. Jag kände mig pigg hela tiden. Höll pulsen under kontroll. Körde om folk mest hela tiden. Drog ikapp andra klungor. Sprätte ifrån konkurrenter i uppförsbackar. Känslan i kroppen sa: Det här går tio minuter fortare än förra året. Jo tjena. 46 sekunder fortare gick det. PB i och för sig. Men lite bättre koll kan man väl förvänta sig av en person som kört loppet tre gånger tidigare? Att jag körde om samtliga som jag såg framför mig i sista svängen uppför slalombacken visar att jag hade väl mycket krafter kvar till slutet.


Nej, skärpning Peter. Du ska vara dödstrött när du kommer i mål. Ligga och hyperventilera så där som Marcus Hellner brukar göra efter ett bragdlopp på skidor. Inte sitta och känna dig halvtrött med en korv i knät.

Hur som helst! Cykling är kul. Långloppscupen är som en slags serie fester tillsammans med likasinnade. Bra stämning. Fullt ös. Och Lida Loop är verkligen en av mina favorittävlingar.

Nästa lopp är Ränneslättsturen. Då ska jag vara skoningslös i starten!!!!