toppbilder_2023.jpg

Snart dax för en pangstart av Långloppscupen 2022!

LLCportr.jpeg

 Halloj!

Nu var det ett tag sedan sist! Jag tycker ändå att de senaste åren med pandemi gått rätt fort och det är jag glad för. Då avsaknaden av tävlingar betydde mer tid hemma och mer tid för träning led jag inte nämnvärt mycket av att inte tävla. Med det sagt tycker jag att det ska bli otroligt kul att äntligen köra igång även långloppen igen! Några XCO-tävlingar kördes både 2020 och 2021 med modifikationer, men nu äntligen ser det ut att bli en vanlig säsong igen.

Vad har hänt sedan sist då?

Sedan min senaste racerapport från en deltävling i Långloppscupen, Bockstensturen 2019, där jag tog personbästa med en 4:e-plats och en 5:e-plats i den totala cupen har det hänt mycket. Jag bor fortsatt i Falun, jag cyklar fortsatt för KIA Cycling Team (men då hette teamet förstås Cykloteket Racing Team) och jag tränar fortsatt i elitidrottsmiljön Dala Sports Academy. Det nya är att jag fått in ytterligare 2500+h träning sedan hösten 2019, jag har tagit examen från Tränarprogrammet på Högskolan Dalarna och titulerar mig nu som (cykel)tränare på heltid, via mina tre anställningar på privata företaget Toppfysik (vill ni ha hjälp med träning till långloppen - hör av dig ;) ), som en av MTB-tränarna på Hagströmska Gymnasiet och även som instruktör på Velodromen.

Det är mycket cykel i mitt liv men det trivs jag med.

Kommande säsong cyklar jag som sagt för KIA Cycling Team och kommer att kombinera både Långloppscupen och SWE-CUP i XCO (olympisk distans). Det är där fokus kommer att ligga, även om det förmodligen kommer tävlas fler tävlingar också. Det ska bli spännande att åka ned till Skövde och starta långloppssäsongen med Billingeracet nu i helgen! Jag gillar den banan skarpt, den är väldigt fin och utslagsgivande. Hårda backar växlat med fina stigar och lättåkta partier. Har vi tur blommar vitsipporna vid sidan av stigarna och förbättrar upplevelsen med några %.

Jag hoppas att vi ses i Skövde 7 maj!

/Erik