toppbilder_2023.jpg

Säsongsbloggare Erik Åkesson

Byline_Erik_2023.jpg

Hejsan!

Erik Åkesson heter jag, är 25 år gammal och tävlar i Herrar Elit för Evolite Cycling Team. Jag har varit en av Långloppscupens bloggare i några år nu vilket jag tycker är otroligt roligt och ger mig mycket. Ni kan vänta er blogginlägg inför varje deltävling, samt en (vad jag tror) ganska intressant tävlingsrapport efter loppen. Jag ser väldigt mycket fram emot långloppen 2023! 

Jag bor i Falun, har en Fil. Kand. inom Idrott- och Hälsovetenskap från Högskolan Dalarna och arbetar som tränare hos företaget Toppfysik, som MTB-tränare på Hagströmska Gymnasiet och även som instruktör hos Sveriges enda velodrom här i Falun. Vid sidan av jobben driver jag min egen elitsatsning med hjälp av Dala Sports Academy.

Jag har kört samtliga av Långloppscupens deltävlingar vid flera tillfällen, och vad som lockar mig tillbaka varje år är det stora utbud av cykling man exponeras mot över hela landet. Varje deltävling erbjuder något unikt och det tycker jag är det allra bästa med vår idrott, att man får se olika delar och miljöer i Sverige från cykelsadeln.

Oavsett om man är elit eller motionär får man exakt vad som förväntas av varje lopp. Ur mina tävlingsrapporter kommer ni (förhoppningsvis) få ta del om hur det ser ut längst fram i loppet.

Vi ses ute i landet!