toppbilder_2023.jpg

DNS på Lida Loop...

Erik_bloggbild2019.jpg

Halloj!


Jag måste tyvärr meddela att det inte blir något Lida Loop för mig i år. Tråkigt, då det är en fin tävling med en grym bana. Anledningen till varför jag inte kommer köra började redan i söndags, när jag skulle tävla Pearl Izumi MTB Race i Uppsala.


I söndags vaknade jag tidigt då starten i Uppsala redan var kl 09:00. Kände redan när jag vaknade att en lymfkörtel i underkäken under tungan var lite svullen. Jag tänkte inte så mycket på det då den brukar svälla lite och göra ont på morgnarna, men oftast i samband med frukost och det brukar släppa efter 20-30 minuter. Jag gick iallafall upp, det kändes normalt och jag började äta frukost. Kände att det fortsatte göra ont och jag hade lite svårt att tugga och ingen aptit. Tänkte att det borde släppa snart, så gjorde mig klar och vi åkte till Uppsala. Väl där började jag värma upp och känna lite på banan, men kände direkt att kroppen inte var på hugget. Väl när pulsen började gå upp så blev mitt saliv mer och mer tjockt och slemmigt. Tänkte att den dåliga känslan förmodligen släpper när starten väl gått. En timme innan start tog jag en banan, men fick bara i mig några tuggor för jag kunde inte öppna munnen ordentligt eller tugga/svälja bananen. Började bli lite orolig men jag startade iallafall. 

Redan under masterstarten kände jag att det inte skulle funka. Hade svårt att komma upp i puls, svårt att hänga med och allt var bara dåligt. Efter ca 2-3 kilometer började jag spotta grönt slem och det gjorde mer och mer ont i underkäken, lokalt på vänster sida. Visste av tidigare erfarenhet att det förmodligen var en lymfkörtel som svällt upp. Efter 5 kilometer slutade jag försöka och bara rullade ett par kilometer till, innan jag klev av och försökte orientera mig tillbaka till Uppsala slott och start och målområdet. 

Men det var på hemvägen det blev värre och värre. Huvudvärken kom, febern kom. Väl hemma tog jag en dusch och bäddade ner mig. Svullnaden i underkäken hade blivit värre, hade svårigheter att prata, det gjorde jätteont att svälja saliv (som var som slem) och feber. Mamma ringde 1177 och de sa till oss att åka till akuten i Västerås. Väl där kollade de och gjorde några tester, hade 38,7 i feber. De sa att det förmodligen var en inflammation i en lymfkörtel eller en sten i spottkörteln. Han skrev ut penicillin åt mig som vi hämtade upp och åkte hem.

Under natten kunde jag inte sova, jag kunde inte äta och inte dricka. Det enda jag fick i mig var den klunk citronvatten jag tog för att skölja ned penicillinpillret. Under måndagen blev det värre och svullnaden var nu även i munnen. Mamma ringde dit igen och vi åkte återigen in, nu för att träffa en Öron näsa hals-specialist. Han kollade och sa direkt att det var en sten som han skulle ta ut. Först sög de ut massa var för att ens få fram stenen sedan efter mycket smärta fick de ut den, som var ca 1cm lång. Ont som fan gjorde det, men det blev nästan direkt en skillnad. I tisdags kunde jag dricka lite, äta lite och sitta upp. Även ta en liten promenad. Onsdagen kände jag hunger igen och klarade av att köra upp till Falun. I torsdags tog jag en kortare cykeltur och i morse cyklade jag 3 timmar. det gick bra men jag kände mig trött och svag, förmodligen på grund av penicillinet, som jag fortfarande ska ta i en vecka till. 

Därför väljer jag att inte starta i Lida utan vilar upp mig, och tränar mig bra till hemmatävlingen Långa Lugnet nästa helg!


Vi ses väl på Lugnet?