toppbilder_2023.jpg

Laget lyfter jaget

Byline_Linda_2023_ny.jpg

Tänker tillbaka på förra helgens Mörksugga och kan konstatera att någon racerapport, det blir det inte direkt. Samtidigt minns jag en dag i Rättvik med glädje och gemenskap.

Kort och gott så gjorde jag en med mina mått mätt grym startbacke, låg med riktigt långt fram. Sen viker vi in på stig, bakhjulet touchar en sten i sidled och strax hörs det där ljudet av däck med för lite luft. Rullade försiktigt på grusvägen ner till asfaltvägen mot Furudal. Lånar en pump men det vill sig inte. Tiden går och jag bryter och bryter ihop mentalt. Men då finns dom där, alla i klubben med en kram och lite pepp. Jag är sällan sur länge och det blir en riktigt fin dag vid sidan av spåret med. Cykeln lastas på en bil och jag får följa en rafflande tävling från sidan och får också iväg några flaskor till mina klubbkompisar. 

Tillbaka i Rättvik får jag se klubbkamrat efter klubbkamrat rulla över mållinjen. Historierna från tävlingen berättas, den ena efter den andra, för nyfiken familj och nyfikna klubbkompisar. Efteåt väntar ett svalkande bad i Siljan och som traditionen bjuder en förträfflig Rättviksglass. 

Jag är så stolt över min röd-vit-blåa tröja. Jag tror vi är 36 personer från klubben på plats i Rättvik under helgen. Det är 5% av alla på plats. Som klubb kör vi starkt i tävlingsklasserna på både dam och herrsidan, men vi är också en klubb där allas prestationer är precis lika ergviktiga. Alla får berätta om sitt lopp, alla får vara med på bild och alla är en del av gemenskapen. Det tror jag är en så otroligt viktig faktor för bra resultat, men också för att ha en stabil grund med funktionärer för att kunna arrangera egna tävlingar. Alla bidrar och allas bidrag räknas. 

Nu laddar jag om för Engelbreksturen. Ska erkänna att det först tog emot lite. Kände att nä, nu skiter jag i det här. Men jag gillar tävlingsbanan utanför Norberg. Axel ska tävla och det gör det alltid extra roligt när familjen är på plats. Vi är bara i mitten av juli, säsongen har långt kvar. Dra med en kompis, någon i klubben eller utmana familjen och anmäl er till ett av långloppen vet jag. 

Nedan lite bilder som går i rött vitt och blått från Mörksuggejakten. Foto Cykelkanalen.se eller Cecilia Dahlgren. 

IMG_6883.JPG

IMG_6888.jpg

IMG_6908.JPG

IMG_6909.JPG

IMG_6875.jpg

IMG_6874.jpg

IMG_6869.jpg

IMG_6800.jpg

IMG_6857.jpg

IMG_6866.jpg