Säsongsbloggare: Malin Jones

Malin_bloggbild_ny.jpg

Nytt år och nya möjligheter, nya framgångar och nya bakslag, nya chanser till lycka och andra stunder av misär. Nya planer och idéer… som till exempel att köra hela Långloppscupen, varenda lopp och det tillsammans med mina två barn. Ett utdraget, fem-månaders familjeäventyr.

Man ska sikta mot stjärnorna för att nå grantopparna sägs det. Jag kommer att ta sikte mot stjärnorna och hoppas på att nå yttersta kvisten på blåbärsriset. Mountainbike är en onekligen en växande sport och där finns många starka, snabbingar. Men lika många är vi som bara älskar att vara ute i skogen och flåsa, oavsett startled. Vi som ser oss själva som vinnare när vi äntligen och efter många försök tar oss upp för en bråkig backe på vår vanliga träningsrunda. Lika många (eller fler) är vi som firar med champagne då vi slagit personligt rekord med tre minuter på något lopp vi cyklat året innan. Själv heter jag Malin och tillhör den sistnämnda kategorin på hjul. Jag bor i cykelvasastaden Mora med mina barn Saga och Terje. Sen har vi en halvgalen hund också som brukar följa med oss på stigarna och springa bredvid.

När jag inte cyklar, tar hand om barnen eller tränar hunden så jobbar jag. Minst 40 timmar i veckan blir det, fast sista gången jag gjorde karriärsbyte så tänkte jag till, försökte vara smart liksom. Ställde mig själv frågan ”hur kan jag få ut det mesta möjliga av vårt års bästa tid?” Jag kom fram till att läraryrket såklart var det ultimata. TVÅ MÅNADER helt ledig varje sommar. Fantastiskt om ni frågar mig.