toppbilder_2023.jpg

Vi presenterar; Oscar Ekstam

IMG_1716.JPG

Under Mitsubishi MTB Challenge 2014 kommer Oscar Ekstam att vara speaker vid sju av våra nio deltävlingar. Ni kommer även att kunna ta del av Oscars skriftliga rapporter både före och efter samtliga deltävlingar här på vår hemsida. Ni som deltog i Cupen 2013 har kanske redan hört hans röst men under årets upplaga har hans engagemang utökats och fler av er kommer säkert i kontakt med honom på ett eller annat sätt. Vem är då Oscar Ekstam? Här beskriver han sig själv:

Hej!
Jag är en riktig cykelnörd, ja det är i alla fall så vanligt, "normalt" folk betraktar mig. Inte så konstigt kanske då jag efter elitkarriären 2000-2010 fortsatt cykla ganska intensivt, dock mest för min egen njutnings skull. Dessutom cyklar jag alltid till och från jobbet på Mönsterås kommun där jag arbetar som föreningskonsulent och ansvarig på fritidskontoret.

Efter cykelgymnasiet i Vansbro gick jag en treårig utbildning inom idrott och ledarskap vid högskolan Dalarna. Det blev tolv år i Dalarna och ”cykelmekkat” Falun innan jag återvände hem till den småländska fosterjorden och Mönsterås.

När jag tävlade aktivt specialiserade jag mig mot långlopp och har som bästa resultat en andra plats på Lida Loop 2007, deltävling i Långloppscupen. Jag har också varit rejält engagerad i cyclocross och det var genom mitt engagemang där som jag började kommentera cykellopp 2006. De senaste åren har jag haft ett 15-tal speakerengagemang per år och i år har jag alltså fått hedrande speakeruppdrag vid sju deltävlingar i Mitsubishi MTB Challenge. Jag kommer även att vara på plats för att hjälpa till med Cupens exponering, skriva reportage och ta lite bilder som ni sedan får del av här på vår hemsida. Ni kommer dessutom att kunna följa mig på Sweden Mountainbikes facebooksida. Mitsubishi MTB Challenge är ett både spännande och inspirerande uppdrag för en cykelnörd som mig som älskar cykelsport i allmänhet och långlopp i synnerhet.

Har ni funderingar och frågor till mig eller tips på vad ni vill läsa eller se från deltävlingarna i Mitsubishi MTB Challenge? Stanna gärna och prata med mig om det ute på tävlingarna (om jag inte har svalt micken) eller kontakta mig på mina sociala medier.

Cykla lugnt.

Vi ses och hörs.

MVH/Oscar Ekstam


Foto i denna artikel:  Heléna Adela