toppbilder_2023.jpg

Världsstjärna till Lida Loop

Skarmavbild_2015-06-03_kl._20.00.48.png

Lida Loop 2015 gästas av ingen mindre än Gustav Larsson, välkänd OS-medaljör!

Jättekul tycker vi att få celebert besök på Lida, men av en landsvägstempo-stjärna, hur hänger detta ihop? Vi passade på att ställa några frågor till Gustav...

För ”folk på gatan” är du ju mest känd för dina fantastiska prestationer på tempo-cykeln, med rader av medaljer ifrån OS, VM, EM och SM, hur kommer det sig att du ställer upp i ett MTB-lopp?

Jag började min karriär som mtb cyklist och jag tycker fortfarande det är väldigt roligt att köra mtb. Nere på franska rivieran där vi bor, så har vi otroligt fina enduro trails, så när jag är hemma lite längre mellan race så tar jag mer än gärna ut enduro hojen.

I Sverige har vi perfekt terräng för xc och blev väldigt glad när jag såg att Lida Loop som ingår i långloppscupen går nu när jag är i Sverige. Dessutom första gången jag kör här i Lida, så ser fram emot Söndag. 

Hur ser tävlingssäsongen 2015 ut?

Nu är jag i Sverige för landsvägs SM och direkt efter det har jag Österrike Runt. Sen är det lite mindre Franska etapplopp på schemat. Med både Limousin och Poitou Charentes som jag vann när jag körde i Saxo Bank. 

Vad förväntar du dig av Lida Loop?

Ser fram emot ett härligt arrangemang och alla har pratat om all publik vid målområdet som man passerar flera gånger. Så ska bli riktigt skoj på söndag :)


Tack Gustav, du är varmt välkommen, vi ses på Lida Loop!