toppbilder_2023.jpg

Nyheter säsongen 2023!

IMG_0499_Foto_M_Litens_Morksuggejakten_2013.jpg

Hej alla långloppor!

Äntligen kan vi gå ut med information om årets Långloppscup efter en tid av utdragna men spännande förhandlingar och förberedelser.

Det drar sakta men säkert ihop sig till ytterligare en långloppssäsong på MTB. För tjugoförsta året välkomnar Långloppscupen landets alla MTB-cyklister till klassiska och välordnade arrangemang. Under många år har Långloppscupen tillsammans med Cykelvasan bidragit till det starka intresse för svensk MTB-sport som vi ser idag.

Det har varit en tuff utmaning för alla oss arrangörer att komma tillbaka efter två år av förödande pandemirestriktioner med konsekvenser på flera plan. Förra året genomfördes Långloppscupen och säsongen 2023 kör vi igen, nu med full kraft. Vi är taggade och ser fram emot kommande tjugo år.

Nissan Sverige är Cupens nya huvudsponsor och övriga samarbetspartner är Enervit (energiprodukter), Allebike, (cyklar), Bliz (glasögon), USWE (vätskeryggsäckar och MTB-kläder) och Allt om MTB (cykeltidning).

Finnmarksturen är en klassiker i Långloppscupen men har i år tvingats ta paus med sitt arrangemang till följd av stora både tekniska- och tillståndsproblem kring sin bana. De tar nya tag inför 2024.

Engelbrektsturen övertar då Finnmarksturens tänkta datum, 30 juli. Det innebär att MTB-SM och Engelbrektsturen nu genomförs under var sin helg och att den tidigare arrangemanskrocken är löst.

Avslutande deltävling, Bockstensturen i Varberg, har i år tilldelats SM-status (XCM) på den längre av arrangemangets banvarianter. En värdig avslutning på årets Långloppscup.

Officiellt_Seedningslopp_VL.png

Samtliga våra lopp är seedningsgrundade till Cykelvasan. Vill du seeda dig och placeras i det startled som passar dig bäst vid starten i Sälen, då har du alla chanser på Långloppscupens deltävlingar.

 

Vi gör det tillsammans, på två hjul, utomhus, vid sidan av vägen, med en sadel mellan benen och med händerna på styret… Häng på. Cykla och gå i mål du också.

Arrangemangsdatum säsongen 2023
www.langloppscupen.se

  6 maj – Billingeracet, Skövde                           www.billingeracet.se

28 maj – Lida Loop, Stockholm                          www.lidaloop.se   

  2 juli – Ränneslättsturen, Eksjö                       www.ranneslattsturen.se 

  9 juli – Mörksuggejakten, Rättvik                   www.mörksuggejakten.se

30 juli – Engelbrektsturen, Norberg                www.engelbrektsturen.se

  2 sept – Bockstensturen, Varberg                  www.bockstensturen.nu

Hjärtligt välkomna till årets Långloppscup, Nissan X-Trail Challenge.

Engelbrektsturen_2018-84.jpg