1slider.jpg

Loppen och anmälanDatum: 5 januari
Ort: Orsa, Grönklitt
Arrangör: Sågmyra SK
www.skimarathon.se

anmalan_button.gif

Craft Ski Marathon

Långloppscupen rivstartar säsongen med det numera traditionsenliga Craft Ski Marathon där motionärer står sida vid sida på start med den yttersta långloppseliten på skidor. Loppet har från 2017 Orsa/Grönklitt som ordinarie tävlingsort. Förutom skidspår av högsta kvalitet så erbjuder också anläggningen allt som en skidåkare kan önska sig både före och efter loppet. Här finns verkligen förutsättningar för en lyckad dag i spåret där alla ska trivas. Varmt välkomna!

moraloppet.png

Datum: 12 januari
Ort: Långberget
Arrangör: Finnskoga IF
skistartskimarathon.se

anmalan_button.gif

Skistart Ski Marathon

När långloppscupen når Långberget så är det välkända marker deltagarna får uppleva. Skidentusiaster har under många år färdats till norra Värmland och de snösäkra förhållandena där. Detta är andra gången långloppscirkusen kommer till Långberget. Här erbjuds en svårslagen bansträckning av gammaldags karaktär som definitivt kommer vara en av vinterns långloppsupplevelser på skidor. 

 

Datum: 2 februari
Ort:
 Örebro
Arrangör:
 Karlslunds IF
www.wadkopingsloppet.se

anmalan_button.gif

Wadköpingsloppet

En dryg mil väster om Örebro når man Kilsbergens fot, här möter en närmare 50 km lång bergskam den bördiga närkeslätten. Kilsbergens högsta punkt, Tomasbodahöjden, mäter 298 möh och är en traditionsenlig passage i Wadköpingsloppets bansträckning. Sedan starten 1968 har man med olika upplägg och sträckningar använt spårsystemet som en vacker vinterdag erbjuder en av Mellansveriges finaste naturupplevelser. Start och mål sker vid Ånnaboda skidstadion, en modern anläggning med såväl konstsnöspår som restaurang och boendemöjligheter. Välkomna till Kilsbergen! 


 

Datum: 8 februari
Ort:
Ulricehamn
Arrangör:
 Äspereds IF, Tvärreds IF
www.vastgotaloppet.se

anmalan_button.gif

Västgötaloppet

Västgötaloppet är ett av Sveriges äldsta och mest klassiska långlopp på skidor. Loppet är ett samarbete mellan två föreningar, Äspereds IF och Tvärreds IF. Det första upplagan kördes redan 1929 mellan Ulricehamn och Borås men går numera på moderna X-Country Center Ulricehamn som är utgångspunkt i det vackra och klassiska friluftsområdet Lassalyckan. Tillsammans med kommun, näringsliv och föreningar erbjudes en komplett anläggning för konditionsidrott på motions- och elitnivå.

Datum: 16 februari
Ort: Högbo
Arrangör: Högbo IF
www.bessemerloppet.se 

anmalan_button.gif

Bessemerloppet

Bessemerloppet är ett traditionsenligt seedningsgrundande lopp till Vasaloppet och Tjejvasan. Loppet passar både motionärer och elitåkare. Eftersom det alltid körs två veckor före Vasaloppet så är Bessemerloppet en perfekt genomkörare för dig som ska åka de 9 milen. Bessemerloppet är från säsongen 2019 final i Långloppscupen.


Västgötaloppet

Västgötaloppet är ett av Sveriges äldsta och mest klassiska långlopp på skidor. Loppet är ett samarbete mellan tre föreningar, Äspereds IF, Tvärreds IF och Ulricehamns IF. Det första upplagan kördes redan 1929 mellan Ulricehamn och Borås men går numera på moderna X-Country Center Ulricehamn som är utgångspunkt i det vackra och klassiska friluftsområdet Lassalyckan. Tillsammans med kommun, näringsliv och föreningar erbjudes en komplett anläggning för konditionsidrott på motions- och elitnivå.