Tack för säsongen 2017!

tackbild_nyhet.jpg

Tack bästa cyklist för Din medverkan i Mitsubishi MTB Challenge 2017. Det är för att Du ska komma och cykla våra lopp som vi lägger ner tid på det här. Du och alla övriga i startfälten runt om i landet är viktiga. Det är ert deltagande som inspirerar och bidrar till vår gemensamma framgång.

Intresset för Långloppscupen har växt genom åren och är sedan flera år glädjande stort. Vi har förstått att många av er upplever Långloppscupens deltävlingar som några av säsongens absoluta höjdpunkter, oavsett ålder, nivå och inställning. Sponsorer och cykelbransch är engagerade och har länge varit positiva till vad vi lyckats åstadkomma tillsammans. Under en lång rad av år har Långloppscupen i hög grad bidragit till att öka intresset för svensk MTB-sport.

Våra arrangemang genomförs av lokala cykelklubbar och ett stort antal ideellt arbetande funktionärer. I några av fallen har cykelklubben tagit hjälp av annan, lokal idrottsorganisation. Utan dessa klubbar, alla kunniga, entusiastiska eldsjälar och funktionärer, hade det här varit över för länge sedan. Våren 2018 är det dags igen, för artonde året i rad. Spännande!

Gemensamt för samtliga arrangörer är att hela det ekonomiska överskottet oavkortat går tillbaka till den lokala idrotten och dess verksamhet. Svenska Cykelförbundet får sin del av kakan genom överenskomna tävlingsavgifter. Sweden Mountainbike som samordnar och marknadsför Långloppscupen hämtar alla sina resurser på helt annat håll, via sponsorer.
Sweden-Mountainbike.jpg

Sweden Mountainbike växer

Långloppscupen var länge det som Sweden Mountainbike i huvudsak ägnade sig åt men efterhand har verksamheten utökats och intresset för mer har nu tagit fart. Sweden Mountainbike är numera ett nätverk av MTB-intresserade entreprenörer. Vi hjälper destinationer, kommuner och andra aktörer att utveckla attraktiva, hållbara och genomtänkta arenor, evenemang och tjänster för mountainbike.

Läs mer om Sweden Mountainbike här
XCO-bana i världsklass i Falun

IMG_0566.jpg

Sweden Mountainbikes senaste samarbetsprojekt är en ny XCO-bana i världsklass på Lugnet i Falun. 

Under det gångna året har Falu Kommun tillsammans med Sweden Mountainbike och tre lokala cykelklubbar arbetat med att skapa förutsättningar för att i framtiden kunna arrangera internationella MTB-mästerskap i Falun Borlänge-regionen. En samverkan som resulterat i att arbetet med att bygga en Olympisk Cross Country (XCO)-bana på Lugnet nu är igång. Bygget av banan startade i oktober och den förväntas vara färdigbyggd våren/sommaren 2018. 

- Vi satsar på en bana som håller för internationella mästerskap och ambitionen är att banan skall vara i absolut världsklass, säger Tomas Jons, fritidschef Falu Kommun.

- Lugnet tillhör redan i dag en av de mest etablerade destinationerna när det kommer till märkta leder. Med den unika cykelkunskap som finns i vår region känner vi oss trygga i att bygga en bana som utvecklar såväl arenan som cykelsporten i Dalarna och Sverige, säger Jonas Boström, anläggningsansvarig på Falu Kommun. 

Följ projektet bland annat här 
Förändringar på webb och sociala medier

Vi vill passa på att reda ut några små förändringar på sociala media som gäller fr o m nu:

Mitsubishi MTB Challenge

Hemsida: www.langloppscupen.se
Facebook: facebook.com/langloppscupen 
Instagram: instagram.com/langloppscupen 

Sweden Mountainbike

Hemsida: www.swedenmountainbike.se 
Facebook: facebook.com/SwedenMountainbike
Instagram: instagram.com/swedenmountainbike
Tävlingsinfo och datum är uppdaterade inför 2018.
Ha en skön vinter så ses vi till våren!