toppbild_2021.jpg

Säsongen som blev lite annorlunda

Oscar_Ekstam_sasongsavslutning_langloppscupen_3.jpg

September är här och jag välkomnar hösten med alla dess härliga färger tillsammans med den friska luften. En tid då säsongens tävlingar brukar vara över och de lugna, kravlösa höstpassen tillsammans med vännerna tar vid.

I början av säsongen väntade vi väl alla på det där datumet när motionsloppen skulle få grönt ljus. Undertecknad satt laddad, redo att packa Outlandern full med flaggor och med en förväntan om att få hälsa alla välkomna till fysiska långloppsäventyr. Datumet kom aldrig.

Visserligen blev det två digitala långloppshelger men på distans och via ”webbmöte”. Två kreativa varianter av #mitsubishidigitalmtbchallenge spred glädje och engagemang långt över vad vi förväntat oss. Ni var underbara och precis så tokiga som vanligt när vi långloppor ses. Vi hade till stor glädje möjlighet att premiera flera av era kreativa insatser med uppskattade priser. Detta tack vare våra generösa sponsorer som frikostigt skänkte uppskattade prylar till våra svåra och ibland knäppa utmaningar. 

Långloppscupens deltävlingar hade så gärna velat bjuda på någon form av alternativ för flera cyklister tillsammans och gärna med en rättvis resultatlista. Vi och våra arrangörer funderade, vände och vred på allt men hittade inga gångbara lösningar. Att organiserat tävla eller motionera utomhus med fler än 50 personer på samma plats är fortfarande långt bort. Vilket den här säsongen innebar att vi fick acceptera läget och nu siktar stenhårt på att komma tillbaka 2021. Arrangörerna står redo med färdiga datum och Långloppscupen rullar vidare, starkare än någonsin, bara myndigheterna ger klartecken.

Oscar_Ekstam_sasongsavslutning_langloppscupen_2.jpg

Nu sitter jag här med flaggorna vajande i vinden, en värmande hoodie om axlarna och med musiken poppandes ur Mitsubishins högtalarsystem och försöker få en känsla av säsongsavslutning. Ni ska veta att jag saknar er närvaro och den sprudlande glädje vi alla sprider när vi samlas till långlopp.

Tack för att ni tålmodigt väntade och tack för alla positiva hejarop, trots avsaknad av tävlingar.

Vi syns igen nästa år, ”stronger than ever”

Njut av de där fantastiska höstpassen. Och Du! Dela gärna med dig genom #långloppscupen så kan vi i alla fall synas på bild lite här och där.


/Oscar Ekstam

Redaktör och speaker på Långloppscupen