toppbilder_2023.jpg

Nytt damlag i samarbete med Sweden Mountainbike och Shimano Nordic

BB02AAE8-C6C4-403F-B41A-A1972FC5DA8F.JPG

När Långloppscupen drar igång med buller och bång den 9 maj står ett nytt damlag på startlinjen. Under 2020 cyklar Cassandra Öhman, Hanna Näslund, Ingrid Kjellström och Linda Tufvesson under Sweden Mountainbikes flagg och värdegrund. 

En sotare, en kommunikationskonsult, en ingenjör och en projektledare för O-Ringen. Med den gemensamma nämnaren att cykelsporten presenterat sig först sent i livet, men tagit en självklar plats i hjärtat. Fyra personer som efter 3-5 års tävlande hittade varandra och den gemensamma visionen om att bygga lag på en seriös och långsiktig plattform.

Med Sweden Mountainbike som partner kan vi inspirera på ett förtroendeingivande sätt, och samtidigt sprida ordet om organisationens ambitiösa arbete för sporten. De arbetar aktivt för att bygga fantastiska stigar och leder, och arrangerar proffsiga event för den som vill utmana sig med nummerlapp, säger Hanna Näslund.

Lasse Strand, en av initiativtagarna till Sweden Mountainbike, har arbetat på olika sätt med MTB-sport under 20 år. Han samordnar bland annat Långloppscupen, Mitsubishi MTB Challenge – ett av Sveriges största MTB-evenemang, med åtta deltävlingar och cirka 10 000 startande per år.

Förutom att genomföra evenemang hjälper vi destinationer, kommuner och andra aktörer att utveckla attraktiva, hållbara och genomtänkta arenor och tjänster för mountainbike. Sverige har en fantastisk natur och sporten kan inspirera oss att komma ut oftare och njuta av den. För den typen av inspiration behövs färgstarka och trovärdiga personer som det här nya damlaget, säger Lasse Strand.

Laget kommer att tävla för den nybildade klubben Långloppscupen CK och som komplement till Sweden Mountainbike blir Shimano Nordic en nyckelpartner i arbetet med att locka fler tjejer till MTB-sporten. Ett av de gemensamma projekten blir att skapa utbildande filmer om hur du mekar med din cykel och förbereder den för tävling – något lagets medlemmar upplevt som en tröskel när de själva började med mountainbike. 

Svenska Allebike går in som cykelpartner och breddar portföljen med en satsning på ett damlag. Laget kommer att cykla i hjälmar från Lazer, skor från Shimano och kläder från Milremo samt Pearl Izumi.

Under 2020 fokuserar laget på att genomföra Långloppscupen Mitsubishi MTB Challenge och delar av Swecup XCO. Därutöver görs individuella utbrytningar, bland annat etapploppet Cape Epic i mars och Hero World Series med start 6 februari.  

Processed with VSCO with c1 preset