toppbilder_2023.jpg

MTB-läger i Falun

Kopia-av-20160531_192606.jpg

Emil Lindgren, Alexandra Engen och Fredrik Ericsson är tre välkända och ytterst välmeriterade MTB-profiler som vi samarbetat med under många år inom ramen för Sweden Mountainbike. Nu har du chansen att umgås, cykla och utvecklas tillsammans med det här sköna gänget.

Som deltagare i Långloppscupen får du även tillgång till fem instruktionsvideos från Toppfysik – se länkar längre ned!


MTB-läger i Falun, 1-4 juni

Kopia-av-IMG_20160628_213011.jpgMountainbikeprofilerna Emil Lindgren och Alexandra Engen bjuder tillsammans med Toppfysik, som drivs av den olympiska guldtränaren Fredrik Ericsson, in till träningsläger i Falun mellan 1 – 4 juni 2017. Lägret vänder sig till dig som planerar att köra CykelVasan, Långloppscupen eller helt enkelt bara är ute efter att få några dagars inspirerande mountainbike-träning under professionell ledning i en av landets bästa miljöer för mountainbikecykling.

På det här lägret kommer du få chansen att få några dagars inspirerande träning under ledning av några av Sveriges bästa MTB-cyklister och tränare. Området kring Falun är ett av Sveriges bästa för mountainbikecykling. Vi kommer bl.a. cykla på Biking Dalarnas leder, men även bege oss utanför de kända lederna och köra några av de lokala pärlorna.

Anmäl dig till MTB-lägret på topfysik.nu


Kopia-av-IMG_7021.jpgTräningsserier

För de som bor i Falun med omnejd har Toppfysik tre träningsgrupper för MTB med tre lite olika inriktningar som vi tror passar årstiden. 

Vårpassen MTB

Vårstäda MTB-tekniken med fem pass som har fokus på teknikträning och att komma igång med cyklingen i lugnt tempo efter en lång vinter. Fem onsdagar från 19 april till 17 maj.

CykelVasa-träning

En träningsserie med tio pass där målet att ge en bra struktur på träningen och finslipa formen inför Cykelvasan tillsammans med andra som gillar att slita, skratta och svettas på MTB. Tio onsdagar från 7 juni till 9 augusti

Höstäventyr MTB

Fem lite längre pass i den fantastiska MTB-terrängen runt Falun med fokus på fina stigar, trivsamma miljöer och ett fikastopp med kokkaffe över öppen eld. Fem lördagar från 2 till 30 september.

Anmäl dig till träningsgrupperna på topfysik.nu


Cykeltraning_front.jpgCykelträning - träningslära för landsväg och MTB

Fredrik Ericsson släppte under våren 2016 boken Cykelträning - träningslära för landsväg och MTB. Beställ boken på toppfysik.nu

Gratis teknikfilmer för dig som cyklar Långloppscupen!

Till boken Cykelträning finns webbplatsen www.cykelträning.se där det finns extra material, bl.a. videoklipp om MTB-teknik. Fram till första deltävlingen kommer dessa finnas att tillgå utan att ha köpt boken och därmed ha inloggning på webbplatsen.


Position Position-YouTube.jpg

Kurvtagning Position-YouTube.jpg

Spårval Position-YouTube.jpg

Hinder Position-YouTube.jpg

Avancerat Position-YouTube.jpg