toppbilder_2023.jpg

Information om Långloppscupen och Covid-19

cykelbild_1.jpg

Läget är som ni alla vet tuff för många just nu och den närmaste framtiden är oviss på flera sätt. Det kämpas på många håll och kanter för att lindra och förhindra följderna av den pågående pandemin. Hela vårt samhälle är drabbat; sjukvård, äldrevård, skolor, stora företag, små företag, arrangörer av idrottsarrangemang osv.

Vad gäller landets cykelevenemang följer vi arrangörer givetvis våra svenska myndigheters beslut och restriktioner.

Följande finns att läsa på SCF´s hemsida:

Med anledning av det nya coronaviruset (Covid-19) uppdaterar Svenska Cykelförbundet löpande vår information om nya riktlinjer och rekommendationer från UCI, RF och Folkhälsomyndigheten. Riktlinjerna berör både enskilda cyklister, tävlingscyklister, förbundskaptener och arrangörer av tävlingar.


Uppdaterat 27:e mars:

Sverige förbjuder sammankomster med fler än 50 personer

(2020-03-27) Regeringen har tagit beslut om ett förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Syftet med förbudet är att minska takten på smittspridningen av coronaviruset i samhället. 

Förbudet träder i kraft söndagen den 29 mars och gäller tills vidare.
Här kan du läsa regeringens beslut i sin helhet.
Svenska Cykelförbundet har sedan tidigare ställt in tävlingsverksamheten under mars och april med undantag för klubb- och distriktstävlingar. Med anledning av regeringens besked avråder vi nu klubbar och distrikt från att arrangera tävlingar på distrikts- och klubbnivå. Tänk även på att en överträdelse av förbudet kan medföra böter eller fängelse för ansvarig arrangör.
Enligt polisens definition är ett idrottsevenemang att anse som en offentlig tillställning och omfattas därför av bestämmelserna i den nya förordningen och deltagarantalet får inte överstiga 50 personer. Läs mer på polisens hemsida.


Uppdaterat 1:a april:

UCI ställer in den internationella tävlingssäsongen till och med den 1 juni

(2020-04-01) UCI förlänger tävlingsförbudet till 1 juni 2020. Det beslutades under ett möte med Internationella cykelunionens olika representanter den 1 april.
Beslutet gäller alla grenar i UCI:s tävlingskalender. Här kan ni läsa pressmeddelandet från UCI.
Svenska Cykelförbundets styrelse återkommer med besked om ytterligare restriktioner i den nationella tävlingsverksamheten senast den 20 april.

Har du frågor om corona-epidemin och cykel?

Missa inte vår sida Vanliga frågor och svar om corona och cykling. Vi fyller på med frågor och svar i takt med att det kommer nya. 

Håll er uppdaterade vad gäller cykelevenemang genom att besöka SCF´s och respektive evenemangs hemsidor.

Ha tålamod, cykla lugnt och var rädda om varandra.

/Långloppscupen genom Lasse Strand