toppbilder_2023.jpg

Elitcyklisterna laddar upp för Långloppscupen

Vostro-bild_1.jpg

Team Vostroblock Evolite Cycling laddar inför Långloppscupen och säsongen 2024!
Teamet som funnits ända sedan 2009 gjorde en rejäl nystart inför 2023 med nytt namn, nya partners, ny styrelse och framför allt nya cyklister. Planen var att 2023 skulle bli ett läroår.
Läroåret blev ett succéår, med tre cyklister topp fem i Långloppscupen, flera SM-medaljer samt totalvinst av SWE cup i XCO. Nyckeln till framgång var inte bara starka cyklister utan även att man lyckades skapa en fantastisk sammanhållning i teamet där cyklisterna körde som ett lag.

Det långsiktiga målet
Teamets mål är att hitta Sveriges nästa världsmästare. Genom att bedriva en professionell verksamhet med fokus på att hitta nya talanger med ambitioner att lyckas internationellt, så är målet att förbereda dem på bästa möjliga sätt att ta steget ut i världen. Här är Långloppscupen en viktig arena för teamet som just nu planerar och tränar för fullt inför säsongen 2024.

Vostro-bild_2.jpg

Nyheter 2024
Samtidigt som Jakob Söderqvist lämnar teamet och går till landsväg så har tre nya taggade talanger skrivit på för 2024. Det är Carl Petterson 18, Oliver Vesterlund 18 och André Czarnecki 20. Utöver dessa så fortsätter Moa Gustafzzon, Erik Åkesson, David Risberg och Stefan Dahl med teamet i minst ett år till.
Teamet byter även cykelleverantör till Cannondale, så håll utkik efter riktig fräscha Cannondale Scalpel LAB71 på årets långloppsbanor.

Följ Teamet @vostroblockevolite på Instagram, Vi ses!

Vostro-Bild_3.jpg