toppbilder_2023.jpg

2020 års långloppsbloggare

095143.jpg

Någon form av cykelsäsong är redan här eller närmar sig på ett eller annat sätt beroende på var i vårt avlånga land man bor. I landets södra delar har det varit barmark mest hela vintern och där har många fått sitt cykel- och sadelbehov tillfredsställt utan vinteravbrott. I övriga delar av landet står nog hojarna fortfarande i förråd och garage.
Hur somDags att presentera 2020 års fantastiska bloggare, vilka dom är och hur de tänker inför säsongen. Detta i en tid som på viktiga och avgörande sätt blivit och är väldigt annorlunda och numera inte går att känna igen på något plan. Inte ens som en normal cykelsäsongsstart. 


LLblogg-byline-Ingrid.jpg

Jag heter Ingrid Kjellström och började cykla sent i livet men blev snabbt förälskad i sporten och de känslorna hänger i. Under de senaste sex åren har jag hunnit med att prova på flera olika cykeldiscipliner. Jag har till exempel varit med och startat damlag inom landsvägscykel, kört runt Vättern både i juni och i december månad och kört etapplopp utomlands på MTB. De senaste åren har jag mest kört MTB och har inför säsongen varit med och startat Team Sweden Mountainbike. Jag gillar att cykling för det mesta är en lagsport och alltid gör sig bäst i sällskap. 

 

Jag bor i Jönköping, jobbar som ingenjör och älskar att bryta av vardagen med långlopp på helgerna. Att lassa in cyklar, sambo och vänner i en bil och åka på utflykt i Sverige till alla olika tävlingsdestinationer i cupen. Ofta tänker jag att själva tävlingsmomentet bara är en parantes i sammanhanget. Jag brukar alltid komma hem från dessa tävlingshelger med ett leende på läpparna, även om resultaten inte alltid blivit vad jag hoppats på. Att uppleva Sverige från cykeln och att samtidigt få träffa alla människor som är en del av långloppscirkusen gör mitt liv så mycket mer fartfyllt och innehållsrikt.

 

Jag älskar att dela med mig av de platser och upplevelser som cyklingen tar mig till. Därför står bloggandet mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att dela med mig av allt från fartfyllda race-rapporter till att skriva om hur jag laddar upp inför lopp och tacklar de med- och motgångar som kommer med dem. Även om jag kanske kan se nervös och spänd ut ute på tävlingarna ibland uppskattar jag alltid att folk kommer fram och hälsar på mig.

Vi ses i vimlet 2020!

 

LLblogg-byline-Cassandra.jpg 

Hej allihopa! Jag heter Cassandra, är 29 år gammal och älskar att cykla. Jag har inte synts till på särskilt många långlopp under tidigare år men någon har kanske sett mig på en XCO-tävling eller två. Det är främst den formen jag sysslat med sedan jag började tävla säsongen 2016. Jag tycker nämligen att stigar fulla med stenar och rötter är det roligaste som finns.

 

Från och med i år utgör jag en del av det nystartade Team Sweden Mountainbike och har även fått den fina möjligheten att blogga här tillsammans med de andra i teamet. I år kommer jag att ge det här med långlopp en chans och jag ser verkligen fram emot att utmana mig själv på Långloppscupens deltävlingar.

När jag inte cyklar jobbar jag heltid som sotare, något jag gjort det de senaste 10 åren. Det är ett fysiskt och socialt arbete och det är antagligen därför jag trivs så bra. Jag har nämligen svårt med att både sitta stilla samt vara tyst.

Hoppas ni vill följa mig och resten av teamets framfart under den kommande säsongen, för det kommer att bli ett riktigt äventyr!

 

LLblogg-byline-Hanna.jpg 

Hallå! Jag heter Hanna Näslund och jag älskar att cykla i skogen. Att hoppa runt på stenar och rötter, försöka sladda i en skarp kurva och att se naturen som min lekplats. Säsongen 2020 tävlar jag för Team Sweden Mountainbike, ett lag jag varit med och startat tillsammans med tre biljanta lagkompisar. I år tävlar jag i långlopp och XCO, men vid sidan av nummerlappen kittlar utförscykling allra mest i magen.

 

Cyklingen dansade in i mitt liv på allvar för fyra år sedan, men jag cyklade mina beskärda mil mountainbike när jag pysslade med den udda sporten Adventure Racing åren innan. Under våra flerdygnslånga tävlingar i fyrmannalag handlade det dock mer om att släpa cykeln genom snårig skog än att faktiskt sitta på den. När jag 2017 fick äran att genomföra projektet ”Så bakas en cyklist”, rivstartade jag tävlingscyklande med hela Långloppscupen, vilket jag bloggade om här. En fantastisk upplevelse som förvandlade mig till cykelnörd över en natt.

 

Jag är född i underbara Jämtland, där mitt hjärta bor kvar, men utvandrad till Stockholm sedan tio år tillbaka. För ett år sedan startade jag eget företag inom digital marknadsföring, efter att ha jobbat med kommunikation i tio år. Ett favorituppdrag är förstås min roll som krönikör hos Bicycling Sweden. Att skriva har alltid varit min passion, och det känns fantastiskt kul att få dela mina äventyr med dig under 2020. Jag utlovar transparens, mjölksyra och en portion självdistans!

 

 LLblogg-byline-Linda.jpg

Hej på er! För en del av er så är jag ett nytt ansikte medan några av er kanske har följt min framfart i Långloppscupen de senaste åren. Jag heter Linda Tufvesson och kommer från Skåne. Jag är tillsammans med cyklisten Henrik Öijer och till vardags har vi en massa barn och varsitt heltidsjobb. Rent logistiskt lever vi kanske ett liv som får de flesta att bli lite matta, men det funkar för oss. Jag lever med en fot i den skånska myllan och en i Dalarnas skogar och har jobbet i Oskarshamn. 

När jag fick frågan om jag ville blogga för Långloppscupen 2019 så var svaret självklart JA! Jag älskar att cykla. Jag hittade cyklingen sent i livet, men när jag cyklar är jag i mitt rätta element. Omgiven av skogen och med en enorm frihetskänsla. Om jag genom den här bloggen bara kan få en enda tjej eller kille att våga testa mountainbike, våga utmana sig själv, eller kanske till och med ställa sig på startlinjen till en av tävlingarna i Långloppscupen, då har jag vunnit. Att kunna inspirera eller peppa någon ger också mig så otroligt mycket tillbaka.

Under 2020 har jag fått den stora äran att bilda team med tre superkvinnor, Cassandra, Hanna och Ingrid. På våra Allebike-hojar kommer vi trampa oss igenom både Långloppscupen och flera andra cykeläventyr i kläder från Shimano och under Sweden Mountainbikes flagga. Jag kommer om planeringen håller att köra alla lopp i cupen och kommer fortsätta dela med mig av mina tankar kring vardag, träning, uppladdning men också tävlandet så klart. 


LLblogg-byline-Erik.jpg 

Hejsan! Erik Åkesson heter jag och har även i år fått möjlighet att blogga och skriva tävlingsrapporter åt Långloppscupen. Jag är 22 år och bor i Sveriges bästa stad, Falun. Här har jag bott sedan sommaren 2018 då jag började studera till tränare på Högskolan Dalarnas Idrott- och Hälsovetenskapliga program. Vid sidan av studierna driver jag min elitsatsning med hjälp av Dala Sports Academy. De tre senaste säsongerna har jag tävlat för CRT. Jag fortsätter i teamet men i år heter vi KIA Cycling Team då vi fått ny huvudsponsor. 

 

Störta anledningen till att jag fastnat så mycket för just långlopp och Långloppscupen är nog alla positiva upplevelser och känslor jag får. Under loppen får jag se stora delar av Sveriges natur samtidigt som jag får plåga mig själv och andra runt omkring mig. Känslan efter avklarat lopp är sjukt skön, när jag är så trött och har så ont att jag inte vet vad jag ska göra. I just det ögonblicket är det kanske inte så kul, men en stund senare, när den känslan fått sjunka in lite, då finns inget bättre. 

I år planerar jag att genomföra samtliga lopp i cupen, jag strävar efter att steppa upp en nivå ytterligare och förbättra min totala 5:e plats i totala cupen i Elitklassen från 2019. Det blir hårt men jag är motiverad. Dessutom blir det även fler tävlingar, bland annat Cykelvasan och möjligtvis större äventyr än så.

Ser ni mig på tävlingar nästa år, kom fram och säg hej och prata lite!

Läs gärna mer om mig på min egen blogg: http://erikakessonsmtb.blogspot.com/