topbild_3.jpg

Våra loppDatum: 14 maj
Ort: Skövde
Arrangör: Skövde CK
www.billingeracet.se

anmalan_button.gif

Billingeracet

Det karaktäristiska berget Billingen ligger alldeles i kanten av staden Skövde. Berget och dess omgivningar är ett populärt och välbesökt fritidsparadis med cykel- och skidspår, slalombacke, bad och fiskesjöar. Ett perfekt område för ett utmanande MTB-lopp. På toppen av berget ligger hotellet Billingehus och tävlingscentrum för Billingeracet. 

 


Datum: 28 maj
Ort: Falun
Arrangör: Falu CK
www.langalugnet.se

anmalan_button.gif

Långa Lugnet

Långa Lugnet arrangeras på klassiska Lugnet Skidstadion. Årets andra deltävling bjuder på höjdmeter, handbyggda stigar, däribland den nya flowstigen från toppen av hoppbackarna till stadion och en härlig arenakänsla med start, varvningar, målgång, tekniska zoner och vätskekontroller på samma ställe. Nytt för i år är Lilla Lugnet, barnens och ungdomarnas dag på Lugnet, söndagen den 29 maj.


 

Datum: 12 juni
Ort:
 Stockholm
Arrangör:
 Tullinge SK
www.lidaloop.se

anmalan_button.gif

Lida Loop

Arena Lida ligger vid Lida Friluftsgård i Botkyrka kommun söder om Stockholm, mitt i de cykelfantastiska Södertörnsskogarna. Lida är en riktig pärla, ett suveränt område för alla former av friluftsliv. Arenan som ligger precis vid badsjön Getaren och Lidas slalombacke förvandlas under hela Lida Loop-helgen till ett trivsamt myller av cyklister, publik och utställare.


 

Datum: 3 juli
Ort:
Eksjö
Arrangör:
 Eksjö CK 
www.ranneslattsturen.se

anmalan_button.gif

Ränneslättsturen

Eksjö och dess omgivningar är en blandning av John Bauers trolska skogsvärld, Albert Engströms kluriga och finurliga smålänningar och Astrid Lindgrens ljuva sagolandskap. Här bjuds på välskötta cykelspår och arrangörerna jobbar hårt med förbättringar för att ge cyklisten och publiken optimala förhållanden. Besök även gärna vår fina, gamla stadskärna från 1500-talet.


 

Datum: 10 juli
Ort: Rättvik
Arrangör: IK Jarl Rättvik
www.morksuggejakten.se

anmalan_button.gif

Mörksuggejakten

Rättvik är en av de stora turistorterna i Dalarna med anor från början av 1900-talet då välbärgade storstadsbor tillbringade sin lediga tid runt Siljan. Nu är det annat som lockar. Midsommarfirande, Dalhalla med sitt konsertutbud, Musik vid Siljan och Classic Car Week för att nämna några exempel. Sedan 1997 bjuder Rättvik och IK Jarl även in till spännande Mörksuggejakt på mountainbike.


Datum: 24 juli
Ort: Norberg
Arrangör: Norbergs CK
www.engelbrektsturen.se

anmalan_button.gif

Engelbrektsturen

Norberg är en liten bergslagsort med cirka 6 000 innevånare. Det var härifrån frihetshjälten Engelbrekt Engelbrektsson ledde bergsmännen till folkresning år 1434. Den sista gruvan lades ner så sent som 1981 men månghundraårig gruvdrift präglar fortfarande vår vardag och miljö. Landskapet kring vårt cykellopp är fullt av historiska lämningar och kan för den nyfikne bli en spännande resa i både tid och rum.


Datum: 7 augusti
Ort:
Ludvika
Arrangör:
 CSK Ludvika
www.finnmarksturen.com

anmalan_button.gif

Finnmarksturen

Ludvika ligger i den natursköna, sydvästra delen av Dalarna, inbäddad mellan sjöar, berg och sägenomspunna skogar. Det anrika loppet firade 25-jubileum förra året och genomförs i ett naturskönt och omväxlande landskap. Finnmarksturen är historiskt sett kanske landets mest kända långlopp på mountainbike och ungdomstävlingarna lockar varje år en stor skara unga entusiaster.


Datum: 3 september
Ort:
Varberg
Arrangör:
 Varbergs MTB
www.bockstensturen.nu

anmalan_button.gif

Bockstensturen

Bockstensturen firar 20år 2016! Vi erbjuder fyra distanser. BST30, BST50, BST75 samt BST100km som igår i Långloppscupen. Banan sträcker sig genom öppna landskap och djupa bokskogar och avslutas med vackra vyer över havet. Flera kulturarv passeras efter banan. Start och mål vid Varbergs Fästning.

Bockstensturen avslutas i år med stor bankett i anrika Societèn vid målområdet.

Datum: 24 september
Ort:
Ulricehamn
Arrangör:
 Äspereds IF
Tvärreds IF, Ulricehamns IF
www.vastgotaloppet.se

anmalan_button.gif

Västgötaloppet

Ulricehamn och Lassalyckans friluftsområde har alla nödvändiga faciliteter för att kunna erbjuda cyklister, publik och arrangör en toppendag. Nästa år genomförs världscuptävlingar på skidor i samma terräng. Banan är förhållandevis tekniskt enkel och går i huvudsak i varierad och vacker, Västgötsk storskog, stundtals på grusvägar och även på en gammal banvall längst sjön Åsunden.